Fenerbahçe’nin ceza

Disiplin Kurulu, pazar günü maç sonrası yaşanan olaylarla ilgili kararını verdi.

Kurul, bugünkü toplantısında, 16 Mayıs’ta Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan Turkcell Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Fenerbahçe’yi, takdiren 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezasıyla cezalandırdı.

Sarı-lacivertli takım, yeni sezonda kendi evindeki ilk 2 resmi maçını taraftar desteğinden yoksun oynayacak.

ŞAMPİYONUN CEZASI 20 BİN LİRA

İnsanlığa karşı suç işlemekle itham edilen eski Liberya Devlet Başkanı Charles Taylor’ı yargılayan mahkemenin savcıları, ünlü manken Naomi Campbell’ın tanık olarak dinlenmesi için celp çıkarılmasını talep etti.

Hollanda’nın Lahey kentinde Sierra Leone için kurulan özel mahkemenin savcıları, Taylor’ın 1997 yılındaki bir yemekte Campbell’e kesilmemiş büyükçe bir elmas verdiği iddiasıyla ilgili olarak mankenin tanık olarak dinlenmesini istedi.

Savcılar, Naomi Campbell’in avukatı aracılığıyla “güvenliğinden endişe ettiğini ve davaya müdahil olmak istemediğini” savcılara ilettiğini de kaydetti.

Lahey’deki mahkemenin savcıları Taylor’ı, Sierra Leone’deki içsavaş sırasında isyancılara elmas karşılığında silah ve mühimmat vermekle suçluyor.

Savcılık ayrıca, Campbell ile ilgili iddiayı ortaya atan kadın oyuncu Mia Farrow’un da ifade vermesini istiyor.

Lahey mahkemesi, Taylor’ı, 1997’de Güney Afrika Cumhuriyeti’nde Nelson Mandela tarafından düzenlenen bir akşam yemeğinden sonra ünlü mankenin odasına irice bir pırlanta göndermekle suçlamıştı. Taylor ise iddiaların tamamen saçma olduğunu söylemişti.

Mandela’nın düzenlediği yemekte Mia Farrow ve Quincy Jones gibi ünlü isimlerin de bulunduğu, Campbell’ın hediye edilen pırlantadan Farrow’a söz ettiği belirtilmişti.

Charles Taylor, komşu ülke Sierra Leone’deki Birleşik Devrimci Cephesi (RUF) isyancılarını, pırlanta karşılığında silah ve mühimmat temin ederek el altından yönetmekle suçlanıyor.

727330cookie-checkFenerbahçe’nin ceza

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.