Filistin Kervanı Türkiye’ye ulaştı…

Filistin işgaline karşı gündem oluşturmak amacıyla kurulan “Filistin Kervanı”nı Türkiye etkinliklerini “Filistin Kervanı Türkiye Kampanyası” adıyla TMMOB organize edecek.


Kampanya kapsamında, yaklaşık 100 araçlık konvoy 5 Temmuz’da Strasbourg’da bulunan Avrupa Parlamentosu önünden yola çıkmasıyla başladı. Kervan’ın hedefi Balkanlar, Türkiye, Suriye ve Ürdün hattında ilerleyerek Kudüs’e ulaşmak olarak saptandı.


Yol boyunca geçilen yerleşim bölgelerinde durularak söyleşiler, film gösterimleri, konserler, mümkünse mitingler gibi aktivitelerle Filistin konusunda bir bilgilendirme yapmak ve hassasiyet geliştirmek amaçlanıyor. Filistin’de halk ve İsrailli barış aktivistleriyle de buluşularak bir hafta sürecek etkinlikler yapıldıktan sonra yine aynı rota üzerinde geriye dönüleceği açıklandı.


TÜRKİYE PROGRAMI


TMMOB’un önderliğinde saat 10’da İstanbul’dan Kapıkule’ye bir ekip yola çıktı. Kervan ile ısnırda buluşan ekibin saat 17’de basın açıklaması yapması bekleniyor. Daha sonra hep birlikte İstanbul’a dönecek olan Filistin Kervanı saat 21’de Fil Dami kamp alanında konuk edilecek.


Kervan’ın Salı günkü programında da Sultanahmet Meydanı’nsaat 12’de da basın açıklaması saat 14’de Beyoğlu-Tünle’deki Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde “Filistin ve Enternasyonel İnsan Hakları” başlıklı sempozyum ve saat 20’de Fil Dami Kültür Merkezi’nde Filistin Gecesi yer alıyor.


Çarşamba günü İstanbul’dan ayrılacak ekip saat 12’de İzmit’te, saat 14’de Adapazarı, saat 16’da Düzce’de ve saat 19’da da Bolu’da basın açıklamaları yapacak. Kervan geceyi Ankara’da geçirecek.


Perşembe günü ise saat 12.30’da Ankara Sıhhiye Parkı’nda basın açıklaması yapılacak ve öğleden sonra panel ve ffilm gibi etkinlikler düzenlenecek. Saat 18’de Yenimahalle Dayanışmaevi’nin Filistin Dayanışma Şenliği’ne katılarak saat 21’de Adana’ya yola konulacak…


Cuma günü 10’da Adana’da yapılacak basın açıklamasını 14’de Buluşma ve Konser izleyecek. Ekip 18’de Hatay’a hareket ederek 22’de Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye uğurlanacak.


ÇAĞRI METNİ


TMMOB’tan duyurulan “Filistin Kervanı Resmi Çağrı Metni” şöyledir:


“Bir süredir Filistin için bir kervan, sizi uluslarası bir harekete çağırmakta. Bu çağrı, basit ama bir o kadar da köklü bir gösteri içindir. Bu herkesin kendine bir yer bulabileceği somut, neşeli, yüreklendirici ve de ciddi bir projedir. Beraber hareket etme arzusunu bütün ciddiyetiyle içinde barındırır. İnsanlar, bir kez birleşmeye görsün, gücünü ortaya koyacak, yüzünü adaletli bir dünya şiarına dönecektir.


Bu projeye katılmak isteyenlerin, kervanı güçlü ve devasa kılacak her türlü katkılarına kapımız açık. Tüm kervan yolunda kervanla olmaktan geçiş yerlerindeki etkinliklere katılmaya, gösterilerde yer almaktan şenliklerde ve toplantılarda hazır bulunmaya veya maddi, teknik hususlarda ve irtibat noktalarında destek vermeye kadar uzanan bir yelpazede katkıları olması mümkün.


Tabii ki idealimizde olan arabanızı alıp arkadaşlarınızla birlikte tüm yolu yapanlara katılmanız. Fakat bunun herkes için mümkün olmadığının farkında olarak, ‘bir şeyler yapmak, hiçbir şey yapamamaktan evladır’ diyoruz.


Kimileri 4 Temmuz’da Strazburg’da yola koyuluşumuza katılıp bize Cenevre’ye kadar eşlik edecek. Kimileri Cenevre buluşmamıza katılacak. Kimileri Milan’da, Trieste’de, Zagreb’de, Belgrad’da, Sofya’da veya İstanbul’da bizimle olacak. Kimileri uçağa atlayıp bize Şam’da, Amman’da veya Kudüs’de yetişecekler.


Bu eyleme katılım için hepimiz azami gayretimizi ortaya koyacağız. Bir parça katkıyı bile çok değerli görüyoruz. Katkı yapacağınız ve destek olabileceğiniz o kadar çok alan olacak ki. Örneğin bir halka inşa etmek; bu halka, taşıtlarını ayarlayacak, kervanı tanıtacak, Filistin’den ve evrensel hukuktan bahsedecek. Halkada seyyahlar da olacak sakinler de. Temmuz’da seyyahlar da sakinler de merkezi öneme sahip olacak. Seyyahlar yolu katedecekler, sakinler ise onların yürüyecekleri yolu önlerinden hazırlayacaklar.


Bu seyahatin tabii ki bir maliyeti de var. Bu yüzden ister 1 ister 100 kuruş, katılacak herkesten imkanına göre bir katkı bekliyoruz.


Tüm oluşumları ya da bireyleri bekliyoruz. Biliyoruz ki hepiniz farklı hareketlere, kampanyalara ya da etkinliklere bağlı olabilirsiniz. Sizlerden bu bağlılıklarınızı askıya almanızı, üzerinizdeki gömleği çıkarmanızı istiyor değiliz. Sizi yalnızca bu eylemde yüreğinizi ortaya koymaya çağırıyoruz, asgari bir gayrete davet ediyoruz. Bu projenin bir parçası olmanın, sizin günlük faaliyetleriniz için de yararlı bir tecrübe olacağına eminiz.


İnsanlıktan uzağa savrulan bu dünyada eksik olan etkin dayanışmayı, katılımı ve güveni, eylemliliğimizle şimdi, şu anda kurmanın yolunu arayarak, başka bir dünyanın mümkün olduğunu ilan ediyoruz.


Kardeşcesine,
Filistin Kervanı”


GÜZERGAHTA TÜRKİYE


Filistin Kervanı Güzergahı:


Gün 1 : Strasbourg – Geneva (Temmuz 5)
Gün 2 : Geneva – Milano (6)
Gün 3 : Milano – Trieste (7)
Gün 4 : Trieste – Lubliana – Zagreb (8)
Gün 5 : Zagreb – Belgrad (9)
Gün 6 : Belgrad – Sofya (10)
Gün 7 : Sofya – Istanbul (11)
Gün 8 : Istanbul (12)
Gün 9 : Istanbul – Ankara (13)
Gün 10 : Ankara – Adana (14)
Gün 11 : Adana – Halep (15)
Gün 12 : Halep – Şam (16)
Gün 13 : Şam – Amman (17)
Gün 14 : Amman (18)
Gün 15 : Amman – Allenby Köprüsü – Kudüs (19)
Toplam = 3742 km ve Filistin’de bir hafta.
AYRINTILI BİLGİ İÇİN:


Filistin Kervanı Ofisi Elektrik Mühendisleri Odası Cumhuriyet Caddesi No:283 Engin Han 5. Kat 80230 Harbiye-İstanbul Tel: +90 212 224 11 50 Fax: +90 212 232 24 13


Özhan Önder: 0505.8008830
Sanem Öztürk: 0532.4509221
Erhan Keleşoğlu: 0533.2256582
Yasin Şafak: 0505.2813041


e-mail: [email protected]
http://caravane.palestine.free.fr

1022710cookie-checkFilistin Kervanı Türkiye’ye ulaştı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.