Londra’da 4 camide kundak girişimi

İngiltere Emniyet Müdürleri Derneği Başkanı Chris Fox, kuzeydeki Leeds, güneydeki Belvedere, batıdaki Telford ve kuzeybatıdaki Birkenhead’deki camilere kundaklama gişiminde bulunulduğunu söyledi.


Kundaklama girişimlerinin hafif maddi zarara yol açtığını belirten Fox, bu kentlerde Müslümanlara sözlü saldırılarda bulunulduğu ve bu kişilere ait araç, ev ve ticari yerlere hasar verildiğini kaydetti.


Fox, polise bildirilmeyen başka eylemler de olabileceğini belirterek, bu tür eylemlerin vatandaşlar tarafından kınanması gerektiğini söyledi.
Camiler kundaklandı


BASINDA KUNDAKLAMA


The Independent Gazete, geçen perşembe günkü saldırıların akabinde Müslüman toplumu hedef alan eylemlere değinerek İngiltere’nin çeşitli bölgelerinde bulunan dört caminin kundaklandığını sayfalarını taşıdı. The Guardian gazetesinde ise, saldırıda ölenler için bir kilisede yapılan anma töreninde konuşan rahibin, “Bunları yapan insanları caniler ya da teröristler olarak adlandırabiliriz. Ama onları Müslümanlar olarak adlandırmamalıyız” sözlerine yer verdi.


Ayrıca The Guardian’da yer alan Gary Younge imzalı yazıda şu yorum yapıldı:


“Acı, öfke ya da dirayet üzerinde bir tekele sahip değiliz. Ne bizim kanımız daha kırmızı, ne omurgamız daha katı, ne de gözyaşlarımız Irak ya da Afganistan’daki insanlardan daha bol… Tony Blair, Perşembe günü 50’den fazla kişinin ölmesi ve 700’den fazla kişinin yaralanmasından sorumlu tutulamaz. Ancak Irak’ta 100 bin kişinin öldürülmesinden, dolaylı olarak, sorumludur. Ve bu iki olayı birbiriyle ilişkilendirmek, Saddam Hüseyin ile 11 Eylül olayları ya da kitle imha silahları arasında bağlantı kurmaktan çok daha mantıklıdır.”


YENİ SALDIRI ENDİŞESİ 


The Times gazetesi, polisin yeni saldırılar olmasından endişe ettiğini, bu nedenle ülke genelinde güvenlik alarmının en yüksek seviyede uygulandığını yazdı.


Polisin geçen Perşembe günü düzenlenen bombalı saldırıların sorumlularının sağ olduğuna ve yeniden saldırı planladıklarına inandığını belirten gazete, polis, istihbarat ve bütün diğer güvenlik birimlerinin yanı sıra acil yardım görevlilerinin, ABD’deki 11 Eylül saldırıları sonrasından bile daha yüksek düzeyde alarmda olduklarını kaydetti.


The Times, Londra’da geçen hafta düzenlenen bombalı saldırıların sorumlularının intihar eylemcileri olmadıklarının kesinlik kazanmasından sonra yeni saldırı olasılığı üzerinde daha çok durulduğunu bildirdi.


Londra’da düzenlenen saldırıların düğümünü ise King’s Cross istasyonundan toplanacak delillerin çözmesinin beklendiğini yazan gazete, metrodaki üç bombalı saldırının da buradan binilen veya burada hat değiştirilerek ulaşılan trenlerde düzenlenmesinin, polisi söz konusu istasyonda delil aramaya yönlendirdiğini kaydetti.


Gazete, eylemcilerin bombalarını patlatmak üzere buradan ayrı ayrı trenlere bindiklerinden şüphe edildiğini, yolcuların patlamaların hemen ardından cep telefonlarıyla çektikleri görüntülerin de polis tarafından istendiğini hatırlattı.


BAZI CESETLER DAHA ÇIKARILDI 
 
Ayrıca Bombalı saldırının yapıldığı Londra metrosundaki enkazın altından bazı cesetlerin daha çıkarıldığı bildirildi.


Polis müdürlerinden Brian Paddick, düzenlediği basın toplantısında, kaç cesedin çıkarıldığı hakkında bilgi vermezken, metro tünelindeki çalışma koşullarının hala çok ağır ve tehlikeli olduğunu belirtti.


Paddick, sadırıyı düzenleyen teröristler hakkında ipucu içerebilecek video ve cep telefonu görüntüleri ile fotoğraflara sahip olanların bunları polise iletmelerini istedi.

782190cookie-checkLondra’da 4 camide kundak girişimi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.