Filistin’de yeniden ateşkes…

İsrail ordusu da Gazze’deki tüm askerlerini, ateşkesin yürürlüğe girdiği saatten önce çektiğini duyurdu.

Filistinli gruplar dün akşam saatlerinde Filistin Başbakanı İsmail Haniye başkanlığında bir araya geldi.

Toplantı sonrasında açıklama yapan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Halid Ebu Hilal, Filistinli örgütlerin ateşkesi kabul ettiklerini ve bu sabah saat 06.00 itibarıyla İsrail’e roket saldırılarını durduracaklarını söyledi. Ebu Hilal, İsrail’in saldırılarını sürdürmesi halinde, Filistinli grupların da saldırılarını yeniden başlatacaklarını ifade etti.

ATEŞKESTEN SONRA FÜZE SALDIRISI

Ateşkesin yürürlüğe girmesinden sonraki ilk 4 saatte Gazze Şeridi’nden İsrail tarafına 5 roket saldırısı düzenlendi.  Saldırının sorumluluğunu İslami Cihad ve Hamas üstlendi.

ABBAS’TAN ATEŞKESİ SAĞLAMA ALMA EMRİ

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, güvenlik yetkililerine, Gazze Şeridi’nde bu sabah yürürlüğe giren ateşkesi sağlama almaları emrini verdi. Filistinli bir yetkili, Abbas’ın yetkililere ateşkesin uygulanması yönünde talimatlar verdiğini söyledi.

Abbas’ın ateşkesi ihlal eden militanlara karşı güç kullanılmasını isteyip istemediği hakkında ayrıntı verilmedi.

“İSRAİL İTİDALLİ DAVRANACAK”

İsrail Başbakanı Ehud Olmert,  füze saldırısıyla tehlikeye giren ateşkese bir şans tanımak amacıyla İsrail’in önümüzdeki günlerde itidalli davranacağını söyledi. Olmert, İsrail’in güneyindeki Rahat’ta bir okul açılışında yaptığı konuşmada, “Ateşkese bir şans tanımak için sabırlı olmak lazım” ifadesini kullandı.
 

1141480cookie-checkFilistin’de yeniden ateşkes…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.