‘Finans sektörü elimizden çıkmak üzere’

TOBB ETÜ Öğretim Üyesi olan Şener, Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ANSİAD) aylık toplantısında yaptığı konuşmada, ABD’deki Mortgage krizinin etkilerinin 2009 kadar süreceğinin belirterek, krizin Türkiye’yi de etkileyeceğini ileri sürdü. ABD merkezli finans kuruluşlarının, merkezdeki sorunlarını çözebilmek amacıyla Türkiye’deki paralarını çekeceği öngörüsünde bulunan Şener, “O para Türkiye’den gittiği zaman sorun var demektir. Türkiye tehlikeli bir sürece girmek üzeredir” diye konuştu.


Konuşmasından sonra davetlilerin sorularını da yanıtlayan Şener’e, CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Öfke, bir hitabet sanatıdır” sözlerini hatırlattı. Çöllü’nün, “Sizce de öfke bir hitabet sanatı mıdır?” sorusuna Şener, “Öfkeli konuşmak bir sanat olamaz. Hitabet biçimi olabilir, ama hiçbir zaman öfkeli konuşmak bir hitabet sanatı olmaz. Diğer taraftan bu biçim de, şık bir biçim olmaz. Faydalı bir biçim olmaz. Yanlış bir hitabet biçimi olur, zararlı bir hitabet biçimi olur” diye cevapladı.
Şener, “Siyasetçiler arasındaki söz düellosunu nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklindeki bir soruya da, “Maalesef Türkiye’de soğuk savaş dönemi siyaset tarzı devam ediyor” cevabını verdi.


Şener, şunları kaydetti:


“Bu bahsettiğim tarzda, mikrofonu elinize aldığınız zaman birilerine veryansın edeceksiniz. Yerden yere çalacaksın. Demokrasinin gerektirdiği bir eleştiri kültüründen de öte, bir eleştiri yapmaktan da öte, dinleyenlerin gönlüne, diğer partililer hakkında kin ve nefret duygusu ekmeye çalışmak… Bunun sonucunda, birbirine güvenmeyen, birbirlerine tehdit ve tehlike algıları içerisinde bulunan insanlardan oluşan toplum ortaya çıkar. Bu tarz bana 1980 öncesini hatırlatıyor. Aynı ülkenin insanlarının, sağcıdır, solcudur diye birbirine vurduğu, imha etmeye çalıştığı tabloyu hatırlatıyor. Eğer bu bir konuşma tarzı olarak kabul ediliyorsa, olabilir ama geri bir konuşma tarzıdır.”

1055410cookie-check‘Finans sektörü elimizden çıkmak üzere’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.