Finike’de inşaat harcıyla Çin gezisi!

Antalya’nın Finike ilçesinde müteahhitlik yapan M. Şefik Erol, 2005 yılında Finike-Eski Mahalle mevkiinde kat karşılığı inşaat yapmak için H.T ve N.Ç adındaki kişilerle birer sözleşme imzaladı. Ancak inşaata başlayamayan Erol, 2006 yılında Ü.Ö ile yeni bir sözleşme yaparak inşaatın yükleniciliğini devretti. İnşaatın yapımı, Erol’ün şirketi üzerinden Ü.Ö’nün yükleniciliğinde devam etti. İnşaatın ruhsat işlemleri aşamasına gelindiğinde ise Finike Belediyesi’ne yatırılması gereken harçların usulsüz olarak dönemin Finike Spor Kulübü Başkanı ve Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu’nun akrabası olduğu öne sürülen K.Y’ye ödendiği iddia edildi.

M.Ş.E: ’20 BİN LİRA ÖDEDİM’

2006 ve 2007 yıllarında K.Y’nin banka hesabına çok sayıda havale yapıldığını öne süren Erol, bu süre içinde inşaat ruhsatı ve diğer işlemler için yaklaşık 20 bin Türk Lirası ödendiğini iddia etti. Finike Belediyesi’ne ödenmesi gereken ancak belediye başkanı Dülgeroğlu’nun kayınbiraderi K.Y’ye ödenen paraların 8 bin 500 Türk Liralık kısmının belgesinin olduğunu kaydeden Erol, inşaat için yüklenici olarak sözleşme yaptıkları Ü.Ö ile K.Y arasındaki çıkar ilişkilerinden dolayı kendi imzası olmadan inşaata ruhsat verildiğini öne sürdü

PARA TRAFİĞİ GİDER DEFTERİNDE ORTAYA ÇIKTI

Erol’ün şirketi üzerinden inşaat faaliyetini yürüten Ü.Ö’nün, 2006 ve 2007 yıllarında iddiaya konu olan ödemeleri kaydettiği gider defterlerinde, ‘H.T binası alt yapı katılım bedeli karşılığı (K. Y’ye)” notu düşerek 5 bin lira ödediğini kaydettiği ortaya çıktı. 24 Nisan 2006 tarihli bu ödemenin dışında aynı gider defterine Ü.Ö’nün kendi el yazısıyla kayıtlı bulunan diğer ödemeler ise şöyle; “15. 05. 2006 H.T binası alt yapı katılım bedeli K.Y’ye, 3.500”, “08.06. 2006 N.Ç binası alt yapı katılım bedeli K.Y’ye, 4.040”, “21.03.2007, H.T ve N.Ç için yapı denetim harcı son yüzde 20’leri K.Y’nin İşbank hes. no havale- 4.440”

‘ÖDENEN PARALARLA YURTDIŞINA GEZİYE GİDİYORLAR’

K.Y adına banka hesabına havale edildiği belirtilen gider defterinde bulunan bir başka nottaki 2 bin liralık tutarın ödeme tarihi ise 01. 02. 2007. Aynı defterde 2007 yılına ait 1500 liralık havalenin daha K.Y hesabına gönderildiği notu dikkat çekti. Finike’de yaşananların bir çeşit rüşvet çarkı olduğunu iddia eden Erol, “dernek adına paralar alınıyor ve bu paralarla yurt dışı gezilerine gidiliyor. Bizden para aldıklarında Çin’e gitmişlerdi” dedi.

1526090cookie-checkFinike’de inşaat harcıyla Çin gezisi!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.