Fransa kaşınıyor

“Soykırım Yasası’nı” Fransız Senatosu’nun kabul ettiği sırada Rum Kesimi ve Fransa “Savunma İşbirlikleri’ni Geliştirme Kararı” aldılar.

Fransa kaşınıyor dersek yalan olmaz.

Fransa’nın müslüman nufüsu “fokur, fokur kaynamakta”.

Ufacık bir kıvılcım Fransa’nın başını çok ağrıtacak büyük olaylara neden olabilir.

Seçimi kesinlikle kazanma şansı olmayan “Napolyon özentisi” Fransa Cumhurbaşkanı Sarkoyz, Ermeni seçmenin ve de bu seçmen grubunun etkilediği seçmenlerin tümünün oyunu alsa dahi seçimi kaybedecek.

Buna rağmen “denize düşen yılana sarılır” misali “harakiri yapmaya” devam eden “büyük” Fransa’nın “küçük” cumhurbaşkanı ufak hesaplarla Fransa’ya zarar vermeye kararlı olsa gerek.

Fransa’da bırakalım orada yaşamakta olan Türkleri, çok kalabalık bir müslüman nufüs söz konusu. Cezayir, Fas, Tunus kökenli Fransa vatandaşları Sarkozy’nin son yıllarda uygulamakta olduğu “baş örtüsü çilesinden” ve “bir müslüman olarak Fransa’da yaşamanın güçlüklerinden” yeterince çekmekteler.

Şimdi bir de İslam Dünyası’nda halkların her geçen gün daha fazla sempatisini kazanan Türkiye’ye yönelik “haince hazırlanmış” yeni yasa buna eklendiğinde Sarkozy’nin ana sorununun sadece Türkler değil aslında Müslümanlar olduğu da ortaya çıkmakta.

Sarkozy Oportünizmi için Ermeniler sadece ve sadece “seçim için yani çıkarları için kullanılan bir malzeme”.

Sarkozy Opotünizmi’nın çıkarları yarın gerektirdiğinde yeni bir yasa çıkarıp “Türkiye Ermenilere Soykırım uygulamıştır” diyenlerin “cezalandırılmasını” bile talep edebilir.

Ancak bunu pratikte görme şansımız olmayacak. Çünkü Sarkozy’inin siyasi ömrü sona ermek üzere.

İşte bu Sarkoyz ile işbirliği yapmakta bizim Rumlar da!

“Düşmanımın düşmanı dostumdur” diyor olsa gerek Rum Hükümeti.

Yoksa böylesine yanlış bir zamanda Fransızlarla oturup savunma işbirlikleri planlamak diplomaside “aptalca bir eylem” olurdu.

Bir yandan demeçler verip “Türkiye’nin Rum Dönem Başkanlığı’nı” tanıması için neredeyse “yalvaracaksınız”, öte yandan “Türkiye ile her tür ilişkisini koparan” Fransa ile “flört” edeceksiniz.

“Acaba sadece Fransa mı kaşınıyor?” diye sormak gerekiyor galiba.

Fransa’ya yönelik olarak Fransa’daki tüm müslümanların “hakları için vermekte oldukları” mücadeleye destek vermek aynı zamanda onların güçlenmesi anlamına gelecektir.

Fransa’nın “sorumsuz” politikacılarına karşı her geçen gün güçlenen “müslüman Fransız muhalefeti” gün gelecek çok yararlı işlere imza atacaktır.

Bu konuda Fransa’da yaşamakta olan Türklere de büyük sorumluluk düşmekte. İlk olarak Almanya Türk Toplumu’nu örnek alarak işe koyulmaları yanlış olmaz.

Fransa’nın bu yeni çıkardığı “yasa” Fransa’ya bir bumerang olarak geri dönecek.

Hem de çok yakında!

1618280cookie-checkFransa kaşınıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.