Fransız solunda başkanlık yarışı

Royal, dün başlayan Sosyalist Parti kurultayında “filler” diye anılan partinin yaşlı erkeklerinin hegemonyasına son vererek, 2007’deki cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylık yarışında öne çıkmaya çalışacak.

Kamuoyu araştırmaları Royal’i önde gösteriyor, ancak parti içindeki rakipleri kendisine ağır eleştirilerle yükleniyor. Royal’in somut fikirlerle öne çıkmak yerine içi boş konuşmalar yaparken, güzel görüntülerini ve Fransa’nın ilk kadın başkanı olma potansiyelini koz olarak kullandığını söylüyorlar.

Parti içi kavga, Royal taraftarı olan partinin ikinci adamı Francois Rebsamen’in eski bakanlar Jack Lang ve Dominique Strauss-Kahn’a yarıştan çekilmeleri çağrısında bulunmasıyla tırmandı. Rebsamen, Royal’in başkanlık seçimini kazanacak en iyi konumdaki aday olduğu inancıyla bu çağrıyı yapınca Lang, Rebsamen’in “fetva” vermeye hakkı olmadığı karşılığını verdi. Lang, “Bizler bir ıslık çalınınca kulübelerine koşacak fino köpekleri değiliz” dedi. Sosyalist Parti’nin Yaz Kurultayı bugün resmen başlıyor ve partinin cumhurbaşkanlığına göstereceği aday Kasım ayında seçilecek.

1135030cookie-checkFransız solunda başkanlık yarışı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.