Siyahî Senatör’e Afrika’da rahat yok!

ABD Senatosu’ndaki tek siyahî Afrikan-Amerikan senatör olan Barack Obama’nın resmi olmayan son Afrika gezisi, yakın markajda tutuluyor.

Illinois Eyaleti’nden Demokrat Parti senatörü olarak Washington’daki siyasi arenaya katılmış bulunan 45 yaşındaki Obama, bir süre önce “köklerini aramak, araştırmak” amacıyla özel bir Afrika gezisine çıkmıştı.

Gezisinin ilk gününden başlayarak, âdeta attığı her adımı izleyen ABD Basını, bu kez senatörün bir tesadüfle kaldığı otelde bulunan İran Dışişleri Bakanı’nın ordaki varlığını parmağına doladı. Basında yer alan yorumlara göre, İran’la süren siyasi-askeri krizin bu aşamasında, Senatör aynı otelde konaklamamalıydı.

 Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg Kenti’ndeki Sheraton Oteli’nde, o sırada resmi ziyaret amacıyla bulunan İran heyetiyle aynı katı paylaşması, aynı asansörde karşılaşmaları Senatörün defterine “olumlu puan” olarak yazılmadı.

Bu tür komplo teorilerine gülerek yanıt veren Obama Barack tatilde olduğunu, bu nedenle siyasi hiç bir görüşme yapmadığını söylemek zorunda kaldı.

Yönetim karşıtı sert çıkışlarıyla tanınan Barack’ın, Amerikan özgürlükçü demokrat hareketinde gelecek için umut vaat eden siyasetçisi olarak yıldızı yükseliyor.

Obama Barack, bu gezisinde 6 Afrika ülkesini dolaşmayı hedefliyordu. Senatör önceki gün, Nelson Mandela’nın 27 yıl parmaklık arkasında tutulduğu hapishane adasını gezdi.


 

1135020cookie-checkSiyahî Senatör’e Afrika’da rahat yok!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.