FT: Atatürk’ü kaidesinden indiren film

FT, haberinde 10 Kasım dolayısıyla Anıtkabir’de ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk resimleriyle poz vermiş bir grup öğrencinin fotoğrafını kullandı.


Mustafa filminde anlatılanların büyük çapta zaten bilinen ve tartışma konusu olmayan unsurlar içerdiğini yazan FT, “Ama uç kesimden Kemalistler filmde yansıtılan Atatürk’ten dolayı öfkeli; hatta en uçtaki eleştirilere bakacak olursak, bu filmin Türkiye karşıtı uluslararası bir komplonun parçası olduğunu söylüyorlar” diye yazdı.


TÜRCELL VAZGEÇTİ


FT, resmi tarihin dışına çıkmaktan kaygı duyan öğretmenlerin sinema gezilerini iptal ettiğini öne sürerek, “Turkcell’in sponsorluktan çekildiğini yazan FT, şirketten bir yetkilinin ‘Bu film Atatürk’ü bir kahraman olarak göstermiyor’ diyerek parasal desteği neden çektiklerini açıkladığını bildiriyor” yorumunu yaptı.


Fakat gazete, Mustafa filmini memnuniyetle karşılayanlar olduğunu da aktararak şu değerlendirmeyi yaptı:.


“Okullarda resmi müfredatın iki boyutlu cansız bir fosile çevirdiği Atatürk imgesine Mustafa filminin yeni bir hayat kattığı görüşünde. Mustafa filmi etrafında kopan fırtınanın odağında, Atatürk’ün bıraktığı laik mirasın günümüzde AKP hükümetinin tehdidi altında kaldığı tartışması var. Dün Anıtkabir’i ziyaret eden çok sayıda kişinin AKP’ye şüpheyle bakan eski tarz Kemalistlerdi. Ancak, dün Anıtkabir’de Türkiye’nin tezatlarını görmek de mümkündü.”


FT, “Atatürk, tanrıtanımaz bir liderdi. Ama buna karşın Anıtkabir’in merdivenlerinde onun için açıkça dua eden dindar ziyaretçiler de duruyordu” diye devam etti.

817410cookie-checkFT: Atatürk’ü kaidesinden indiren film

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.