“FT’den ikinci tokat”

Simerini: “Financial Times’dan İkinci Tokat – Kıbrıs’ın Bölünmesi Haftalık Makale Haline Geldi – Yardımcı Olmuyorsun Straw” başlıkları altında verdiği haberinde, İngiliz gazetesinin Kıbrıs’ın kalıcı olarak bölünmesi senaryolarına ilişkin yeni bir habere yer verdiğini yazdı.

Gazete, Financial Times’ın söz konusu makale yazısında, “2008 yılından beri sürmekte olan müzakerelerin Kıbrıs’ın bölünmüşlüğüne son vermenin yanına dahi yaklaşamadığını” belirterek iki devletli çözüme yönelik baskıların arttığını” ileri sürdüğünü yazdı.

STRAW’DAN YENİ ATAK

Öte yandan gazete, eski İngiliz Dışişleri Bakanı Straw’un önceki açıklamalarına yönelik tepkilere karşın yılmadığını ve şimdiki Dışişleri Bakanı William Hague’ya mecliste soru yönelttiğini yazdı.

Habere göre Straw Hague’den; “Kıbrıs’ın bugünkü de facto bölünmesinden ötürü Kıbrıslı Türkler izolasyon altındayken Kıbrıslı Rumların bu durumdan fayda sağladıklarını” tanımasını talep ederken Hague ise verdiği yanıtta “hükümetinin Hristofyas-Eroğlu arasındaki görüşmeleri desteklediğini ve bu sürece zarar verecek herhangi bir şey söylemek istemediğini” ifade etti.

Gazete, Straw’ın önceki açıklamalarına ise İngiltere’de tepkilerin sürdüğünü, “Kıbrıs’ın Dostları” isimli örgütün, başkanları Lord Corbet aracılığıyla yaptıkları açıklamada, Straw’u Kıbrıs’taki müzakere sürecine katkı koymamakla suçladıklarını yazdı.

KIBRIS KONUSU AVAM KAMARASI’NDA GÖRÜŞÜLECEK

Haberde ayrıca, İşçi Partisi milletvekili Jim Sheridan’ın talebi üzerine 16 Kasım Salı günü İngiltere Avam Kamarası’nda Kıbrıs konusunun görüşüleceği belirtildi.

Habere göre sabah 11’de başlayacak görüşme “Kıbrıs’taki durumun çözümü” başlığını taşıyacak.

1514130cookie-check“FT’den ikinci tokat”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.