Galatasaray Ankara’dan 3 puanla döndü

Turkcell Süper Lig’de 4. haftanın son maçında Ankaraspor’u son bölümlerde bulduğu gollerle 2-0 yendi.

Maçın ilk yarısı genellikle orta alan mücadelesi biçiminde geçerken, her iki takım da gol pozisyonlarına girmekte zorlandı. Konuk Galatasaray, özellikle Arda ve Elano ile geliştirdiği ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalıştıysa da savunma güvenliğini elden bırakmayan ve kalabalık savunma yapan rakibi karşısında fazla etkili olamadı.

Ankaraspor’un daha fazla pozisyon bulması dikkat çekerken, oyuna müdahale eden Galatasaray Teknik Direktör Frank Rijkaard’ın hamlesi yerini buldu. Elano ile Baros’un yerine oyuna girenlerden önce Kewell 74’te, daha sonra da Nonda 83’te attıkları gollerle Galatasaray’ın Ankara’dan 3 puanla dönmesini sağladılar.

Galatasaray bu skorla ligde dördüncü maçından da galibiyetle ayrılarak liderliğini sürdürdü.

ANKARASPOR: 0 – GALATASARAY: 2

Stat: Yenikent ASAŞ
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Erhan Sönmez, Mustafa Emre Eyisoy
Ankaraspor: Senecky, Ömer Aysan, Brabec, Baki, Aydın, Tita, Hürriyet, Neca, Adem, Bilal, İlhan
Galatasaray: Franco, Sabri, Servet, Emre Aşık, Hakan Balta, Keita, Mustafa Sarp, Mehmet Topal, Arda, Elano, Baros
Sarı Kart: Dk. 38 Brabec (Ankaraspor)

MAÇTAN DAKİKALAR
6. dakikada Ömer Aysan’ın sağdan ceza alanına ortaladığı topa İlhan kafayı vurdu. Meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

25. dakikada Keita’nın arapasıyla sağdan ceza alanına sokulan Arda, topu kale alanına ortalamak istedi. Fakat son anda araya giren Hürriyet topu kornere çeldi. Arda’nın kullandığı köşe atışından gelen topa Mustafa Sarp kafayı vurdu. Kaleci Senecky topu kornere çeldi.

27. dakikada Baki ile kaleci Senecky’nin anlaşmazlığı sonucu topu önünde bulan Elano, mükemmel bir aşırtma vuruş yaptı. Kaleci Senecky son anda topu parmaklarının ucuyla kornere atmayı başardı.

35. dakikada İlhan, derinlemesine arapasıyla Bilal’i savunmanın arkasında topla buluşturmak istedi. Fakat kaleci Leo Franco son anda topa müdahale ederek tehlikeyi önledi.

40. dakikada sağdan son çizgiye inen Keita, topu ceza alanına ortaladı. Uygun pozisyondaki Baros, topa vurmak yerine geri pas yapmak isteyince, Galatasaray bu pozisyondan yararlanamadı.

43. dakikada Galatasaray’ın sol taraftan kazandığı serbest vuruşu Hakan ile paslaşarak kullanan Arda, topu ceza yayının üzerine gönderdi. Elano, önünden geçen topa dokunamazken, gerilerden gelen Keita’nın sert şutunda top üstten auta gitti.

725560cookie-checkGalatasaray Ankara’dan 3 puanla döndü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.