Galloway’e Mısır gözaltısı

Güvenlik gerekçesiyle geceyi nezarethanede geçirdiği belirtilen İngiliz parlamenterin Mısır’a girişine daha sonra izin verildi


George Galloway, Kahire’de, savaş karşıtı gruplarca kurulan ABD Başkanı George Bush, İngiltere Başbakanı Tony Blair ve İsrail Başbakanı Ariel Şaron’un yargılandıkları gösteri mahkemesine davet edilmişti. Bu mahkemelerin bir benzeri geçen yıl İstanbul’da da kurulmuştu.


Mısırlı yetkililer, George Galloway’in geceyi nezarethanede geçirmesine gerekçe olarak yasaklı listersinde olmasını gösterdi. Mısır, İngiltere ve ABD’nin yakın müttefiklerinden biri sayılıyor.


Galloway ise, Washington yönetimi ve İngiliz hükümetinin Orta Doğu politikalarının keskin karşıtlarından. Galloway, Irak savaşına muhalefeti nedeniyle İngiltere iktidardaki İşçi Partisi’nden ihraç edilmişti. Ancak George Galloway İngiltere’de 5 Mayıs’ta yapılan seçimlerde, kurduğu Respect partisinden milletvekili olarak yeniden Avam Kamarası’na girmişti. Bazı çevreler George Galloway’in milletvekili seçilmesinin Başbakan Tony Blair için büyük bir darbe olduğu yolunda görüş belirtmişlerdi. (BBC)

787760cookie-checkGalloway’e Mısır gözaltısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.