General Dostum’u Türkiye mi koruyor?

The Times’ın Kabil muhabiri Tom Coghlan, Afganistan hükümetinin, ülkedeki NATO birliklerine çağrısını aktararak “Kabil Yönetimi, ülkenin kuzeyindeki Daşte Leili bölgesinde savaş suçları işlendiği öne sürülüp yağmalanan ve belki 2000 kadar cesetin götürüldüğü iddia edilen bir toplu mezarın korunmasını” istedi.


Toplu mezarda, Özbek General Abdül Raşid Dostum’a bağlı birliklerce öldürülen Taliban mensubu esirlerin cesetlerinin olduğu sanılıyor.


The Times, katliam emri vermekle suçlanan ve bu yıla kadar Afganistan’ın Genelkurmay Başkanı olan Raşid Dostum hakkında Şubat ayında tutuklama emri çıkarıldığını yazdı.


Dostum’un Türkiye’de sürgünde olduğu yönündeki haberlere değinen gazete, Dostum’un Türkiye hükümetiyle uzun süredir bağları olduğuna dikkat çekti.


Dostum’un partisinin başkan yardımcısı Azizullah Kargar ise The Times’a yaptığı açıklamada, “Dostum sürgünde” iddiasını şöyle reddetti:


“General Dostum, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nca resmen ülkeye davet edilmiştir. Kendisi bazı Türk yetkililerle görüşmek ve Türkiye’deki ailesini görmek için bu ülkeye gitmiştir. General Dostum Türkiye’de sağlık kontrolünden de geçmiştir ve çok kısa süre içinde Afganistan’a dönecektir.”

819680cookie-checkGeneral Dostum’u Türkiye mi koruyor?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.