“Gizli Amerikan Tarihi” belgeseli şaşırtacak

The Guardian gazetesi, üç Oscar ödüllü film yönetmeni Oliver Stone’un yeni belgesel projesinin büyük tartışma yaratmaya aday olduğunu yazdı.

Gazeteye göre, “Oliver Stone’un Gizli Amerikan Tarihi” adıyla 10 bölümlük bir televizyon belgeseli yapacağını açıklayan Stone, bu program dizisinin önyargılar ve yanlışlıklar içeren geleneksel tarihin panzehiri olacağını söyledi.

Oliver Stone, Hitler’in tarih boyunca bir günah keçisi olduğunu savunarak, General Motors’dan IBM’e pek çok Amerikan şirketinin Nazi partisine mali destek sağladığını belirttti. Ünlü yönetmen, belgeselde Stalin’i kahraman olarak göstermeyeceğine ama, Sovyet liderin Alman savaş makinesine karşı en fazla mücadele veren kişi olduğunun da teslim edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

The Guardian, “Oliver Stone, daha önce Wall Street’i yıkıcı olarak resmetmesi nedeniyle finans dünyasını, Fidel Castro, Hugo Chavez ve George W. Bush tasvirleriyle Muhafazakarlar’ı, John F. Kennedy suikastıyla ilgili komplo teorileriyle de Demokratlar’ı üzdü. Ama yeni belgeselin yanında bunların hepsi hafif kalabilir” yorumunu yaptı.

716340cookie-check“Gizli Amerikan Tarihi” belgeseli şaşırtacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.