Gizli servisten ‘fanatik islamcı’ operasyonu

Biri East Brunswick semtinde olmak üzere en az 4 eve yapılan baskınların 10 aydır yapılan takip sonucu gerçekleştirildiği, evlerine baskın yapılan şahıslardan birinin iki tren istasyonu ve Collins Street’teki Melbourne Borsa binasını video’ya kayıt yaparken belirlendiği ileri sürüldü.

Ajanlar tarafından sorgulanan bu kişi, binaları filme aldığını kabul etti, ancak filme alma gerekçesini taksi şoförü olma eğitimine yardımcı olması olarak açıkladı.

ASIO’nun “Operasyon Pandanus” olarak adlandırdığı baskınlarda 4 sanık gözaltına alındı, 2 kişi ise Sydney’deki bazı faaliyetleri dolayısıyla sorgulandı. Polis, bu kişilerden bazılarının Afganistan’da askeri eğitim aldığını ve Melbourne ve Sydney’de bazı faaliyetlerde bulunduklarına inanıyor.

East Brunswick’de Lowan Street’teki eve yapılan baskından sonra komşulardan biri evde 5 kişiden oluşan bir “Arap” ailenin oturduğunu söyledi.

Çocuklardan ikisinin 20’li yaşlarındaki genç delikanlılar olduğu kaydedildi. Görgü tanığı, aramadan sonra kendi aralarında konuşan polislerin içerde silah bulduklarını söylediklerini ileri sürdü. Aynı görgü tanığı polisin evden bazı kutular alarak gittiğini, polisin uzaklaşmasından sonra eve birçok Arabın gelip kendi aralarında uzun uzun konuştuklarını belirtti.

The Australian Gazetesi’nde olaya ilişkin verilen haberde East Brunswick, “Aşırı
radikal İslamcı grupların toplandığı semtlerden biri” olarak tanımlandı. Baskınlar sırasında evlerin hiç birinde polise karşı direnme olmadı.

 

1110110cookie-checkGizli servisten ‘fanatik islamcı’ operasyonu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.