GİK-DER eğitime ağırlık verecek

Yaklaşık 70 kişinin katıldığı açılış etkinliği GİK-DER lokalinde saat 14.30’da dernek başkanı Hatice Güden tarafından yapılan açılış konuşması ile başladı.


1991 yılından bu yana çalışmalarını aralıksız devam ettiren GİK-DER’in yıllardır kendi olanakları ile ayakta duran ender derneklerden biri olduğunu belirten Güden, “Derneğimiz; eşit, özgür, kolektif yaşam felsefesi ile alternatif bir kültürün temsilcisi olmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle çalışmalarımıza her yıl, yeni aktiviteler ve uzmanlık boyutunu ekleyerek ilerliyoruz. Bu yılda; kadınlarımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın eğitsel, kültürel, sanatsal, sportif ve sosyal ihtiyaçlarına bir önceki yılımızı aşarak cevaplandırmak amacındayız” dedi.


Kültür ve Eğitim Komisyonu, Gençlik Komisyonu, Kadın Komisyonu, Learning Trust ve Balık-Arts adına yapılan konuşmalarla devam eden etkinlikte, Kültür ve Eğitim Komisyonu adına Bedriye Avcıl yaptığı konuşmada, bu yıl yapılacak eğitim ve kültürel çalışmalar hakkında bilgiler verdi.


Avcıl,  Learning Trust ile ortak olarak yürütülecek eğitim çalışmasında 6-11 yaş arası çocuklar için Türkçe ve Matematik, 13-14 yaş arası çocuklar için Matematik ve Fizik 15-16 yaş arası çocuklar için ise GCSE hazırlık Matematik derslerinin verileceğini ve 30 Eylül tarihine kadar bu kurslara kayıtların devam edeceğini belirtti.


Etkinliğin son bölümünde Nehir Müzik Grubu’nun güzel ezgileri ve çekilen halaylarla etkinlik son buldu.


FOTOĞRAF (Mustafa Çetinkaya): Londra’da göçmen öğrenciler…

794480cookie-checkGİK-DER eğitime ağırlık verecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.