Gül, Aliyev ile ‘telden’ görüştü

Açıklamada, ”İki devlet başkanı arasında geçen haftalar içinde gerçekleşen istişarelerin bir devamı niteliğindeki görüşmede, iki kardeş ülke arasındaki geleneksel anlayış, dayanışma ve yakın işbirliğinin önemi teyit edilmiş, bunun bölgenin istikrar ve refahına da katkıda bulunacağı tespiti yapılmıştır” ifadesine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Gül TBMM’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle verilen resepsiyonda Aliyev ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

”Bütün aktörleri düşünürseniz… Bunlara biraz şöyle siyasetin dışında bakarsanız, bunun ileride çok takdir edileceği kanaatindeyim. Sayın Aliyev’le sadece bugün (dün) değil, sürekli temas halindeyiz. Biliyorsunuz 3 kez Bakü’yü ziyaret ettim. 2-3 hafta içerisinde çok sayıda uzun görüşmelerimiz oldu. Bunların hepsi de gayet güzeldir. Aramızda herhangi bir şekilde yanlış anlama da yoktur.”

Cumhurbaşkanı Gül’ün konuşmasından öne çıkan diğer ifadeler şöyle:

*”Aliyev ile telefon görüşmemiz gayet iyi geçti. Zaten kendisi ile çok sık görüşüyoruz. Dışarıya yansıdığı gibi, Türkiye ile Azerbaycan arasında asla herhangi bir soğukluk söz konusu değildir.

*Sadece Türkiye-Azerbaycan, Türkiye-Ermenistan değil… Rusya, ABD,
AB, hepsi de… Şu anda bu konularla ilgili hiç bir dönemde görülmemiş şekilde yoğun bir diplomasi çalışması var.
*Bütün bu işler başarılı bir şekilde neticelenirse, bundan Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan ve bütün bölge fayda görecek.
*Cumhurbaşkanının görev süresi, TBMM’nin vereceği bir karardır. TBMM ne karar verirse, o benim için saygındır, hiç kafa yormadığım ve düşünmediğim bir konu.”

BAŞBAKAN: AZERBAYCAN’A GİDEBİLİRİM

Öte yandan Başbakan Tayyip Erdoğan Ermenistan konusunda üzerinde anlaşılmış bir metin bulunmadığını söyledi.

Erdoğan Cumhurbaşkanı Gül’ün yarın Karadeniz ile ilgili uluslar arası toplantı için Bulgaristan’a gideceğini ve bu toplantıya Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in katılacağın belirtti. Erdoğan, Gül ile Aliyev’in bir görüşme yapacağını ve bu görüşmeden sonra kendisinin de Azerbaycan’a gidebileceğini söyledi.

1200510cookie-checkGül, Aliyev ile ‘telden’ görüştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.