Gül, BM Genel Sekreteri ile görüştü

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin tarafından verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül ile Genel Sekreter Ban arasında yapılan görüşme nezaket ziyareti çerçevesinde yaklaşık 15 dakika sürdü ve görüşmede Kafkasya'daki durum ve Kıbrıs konusu gündeme geldi.


Cumhurbaşkanı Gül'ün, Genel Sekreter Ban'a, Ermenistan'a yaptığı ziyaretin olumlu geçtiğini söylediği ve bu ziyaretin sadece Türkiye-Ermeni ilişkileri için değil, bölgede yeni bir iklimin yaratılmasına yönelik olduğunu da aktardığı öğrenildi. Gül'ün, Ban'a bu çerçevede ziyaretin başarılı olduğunu ve ziyaretin hemen ardından Azerbaycan'a gittiğini belirttiği ve bu anlamda iki ziyaret arasında “bir denge” kurulduğunu kaydettiği bildirildi.


Gül'ün görüşmede KİİP'i gündeme getirdiği ve Türkiye'nin, Genel Sekreterin Platform'a destek vermesini beklediğini söylediği de belirtildi. Genel Sekreter Ban'ın ise Kafkaslar'daki durumla ilgili olarak Gül'e “Ermenistan ziyaretiniz çok iyi oldu, gitmeniz çok iyi oldu” dediği öğrenildi.


KIBRIS


Cumhurbaşkanı Gül'ün Kıbrıs konusunda BM Genel Sekreteri Ban'a, “Mehmet Ali Talat'ın arkasındayız, müzakere sürecine tam destek veriyoruz” dediği ifade edildi.


BM Sözcülüğünden Genel Sekreter Ban ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, buluşmada Kafkaslar, Kıbrıs ve kısaca Somali'deki durumun görüşüldüğü bildirildi.


Sözcülük Kıbrıs konusunda Genel Sekreter Ban'ın Cumhurbaşkanı Gül'e adadaki müzakere sürecine verdiği “sürekli destekten” dolayı teşekkür ettiği ve Kıbrıs sorununa taraf liderlerle yaptığı son görüşmelerle ilgili olarak Gül'e bilgi verdiği belirtildi.


Ban'ın ayrıca Gül'e BM Kıbrıs özel temsilcisi Alexander Downer'la Ankara'ya yaptığı ziyaret sırasında görüşmesi nedeniyle de teşekkür ettiği kaydedildi.


Bu arada, görüşmede Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi adaylığı ve oylama süreciyle ilgili konuların gündeme gelmediği belirtildi.

1067230cookie-checkGül, BM Genel Sekreteri ile görüştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.