Gül: Gerekirse yarın da gireriz

Gül,  “askerlerin, Irak’ın kuzeyine girilmesi gerektiği” yönündeki sözlerine ilişkin olarak “Eğer onlar yarın girmemiz gerekir derlerse, yarın da gireriz. Ama bunlar oturuluyor, kendi aramızda konuşuluyor, tüm bunlarla ilgili kararlarımız verildi” dedi.


Kanal 24’te yayınlanan “Ankara Masası” adlı programda soruları yanıtlayan Gül, 22 Temmuz seçimlerinden önce sınır ötesi operasyonun düzenlenmesi ya da Meclisten yetki alınması ihtimaline dair bir soru üzerine, “Geçen de söyledim, hayır asla olmaz diyemem” diye konuştu.


Gül, “Genelkurmay Başkanımızın da söylediği gibi kaba kuvvet, gösteri, şov için harekat yapılmaz, bunun için başka bir ülkenin topraklarında herhangi bir askeri operasyona girilmez tabii ki. Bizim tüm arzumuz nedir? Terör örgütünün bel kemiğini kırmaktır, terör örgütünü etkisiz hale getirmektir. Yoksa bizim Irak’ın toprağında gözümüz yok” değerlendirmesinde bulundu.


Bakan Gül, PKK mensubu 4 teröristin, ABD’ye ait iki zırhlı aracın terör örgütü PKK’nın Kandil Dağı’ndaki kampına silah götürdüğü yönündeki iddialarının hatırlatılması üzerine, “Böyle bir şey doğruysa bu müthiş bir şeydir Bu zaten bütün müttefiklik ilişkilerini inanılmaz şekilde zedeler. Bu çok büyük bir olay olur” dedi.  Gül, “Eğer böyle bir şey varsa, biz muhakkak ki gerekli teşebbüsleri, girişimleri en üst seviyede yaparız” diye konuştu.
 

1044840cookie-checkGül: Gerekirse yarın da gireriz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.