Gül’den Sarkisyan’a dostluk mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanlığına seçilen Serj Sarkisyan’ı kutlayarak, ”Yeni görevinizin, yüzyıllar boyunca barış ve uyum içerisinde birlikte yaşayabildiklerini kanıtlamış olan Türk ve Ermeni halkları arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için gerekli ortamın yaratılmasına imkan tanıyacağını umuyorum” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanlığına seçilen Sarkisyan’a kutlama mesajı gönderdi.
Cumhurbaşkanı Gül’ün mesajı şöyle:


”Ermenistan Cumhurbaşkanlığına seçilmeniz dolayısıyla Türk milleti ve şahsım adına Zat-ı Devletlerini kutluyor, başarılar diliyorum. Yeni görevinizin, yüzyıllar boyunca barış ve uyum içerisinde birlikte yaşayabildiklerini kanıtlamış olan Türk ve Ermeni halkları arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için gerekli ortamın yaratılmasına imkan tanıyacağını umuyorum.


Ortak çabalarımızın, bölgemizde barış ve refaha katkıda bulunacak, istikrar, karşılıklı güven ve iş birliğine dayalı bir atmosfer oluşturmasını içtenlikle temenni ediyorum. Bu vesileyle sağlık ve mutluluğunuz ile Ermenistan halkının huzur ve refahı için en samimi dileklerimi iletiyorum.” 

1055660cookie-checkGül’den Sarkisyan’a dostluk mesajı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.