‘Global krizden yararlanan mafya şirketlere sızdı’

Mafya karşıtı komisyona ilettiği raporda tehlikeye dikkat çeken Draghi, organize suç şebekelerinin özelikle finansal açıdan çok zayıf düşen şirketlerle bağlantı kurduğunu, çoğu kez ilgili şirketleri krizden kurtarmak adına satın aldıklarını ve söz sahibi olduklarını dile getirdi.

Bankitalia’nın yöneticisi Mario Draghi İtalya’nin süre gelen ekonomik krizden büyük bir işsizler ordusu ve kamu borcuyla çıkacağına dikkat çekerek bu dev kriz karşısında ekonominin hızla büyümesi gerektiğini aktardı. Draghi, ancak ekonomi dünyasına sızmayı başaran organize suç şebekelerinin İtalya’daki ekonomik gelişmenin önünü kestiğini, ciddi anlamda bir engel oluşturduğunu söyledi.

Mafyanın modern teknolojiler ve finansal yöntemler sayesinde hiç zorlanmadan ekonomi dünyasına girdiğini vurgulayan Draghi, organize suç şebekelerinin uluslararası çaptaki finansal ilişkilere de gölge düşürdüğüne dikkat çekti. Mafyanın özellikle şirketleri paravan olarak kullanarak kirli para akladığını açıklayan Bankitalia’nın yöneticisi mafya yöneticilerinin global ekonominin sağladı tüm fırsatlardan yararlanma yolunu seçtiğini duyurdu,. Gelişen teknolojilerin yardımıyla çok hızlı hareket edebilen mafyanın bağlantılarını ve finansal ilişkilerini uuslararası bir boyuta taşıdığı da belirtildi.

Kara para restoranda aklanıyor

Güneyli Calabria mafyası Ndrangheta başkent Roma’da çok sayıda bar ve restoranın işletmeciliğini üstlendi. Mafyayı hedef alan emniyet ve finans polisinin birlikte yürüttüğü operasyonda ortaya çıkan gerçek Ndrangheta’nin bar ve restoranlar aracılığıyla kara para akladığını gösterdi.

Roma’da mafyanın sızdığı bar ve restoranlar

Gran Caff Cellini
Ça Mi Srl Restorsn
Cafè de Paris (Fellini’nın Dolce Vita fiiminin çekimlerine ev sahipliği yapan tarihi kafe)
Bar Bi.co
Federico I Restoran
George’s Restoran
Bar Caffè Clementi
Bar California
Time out Cafè
Astrofood Restoran

1193290cookie-check‘Global krizden yararlanan mafya şirketlere sızdı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.