Güvenlik önlemlerinin maliyeti ağır

Financial Times’ın haberine göre, İngiltere, son günlerde yaşadığı güvenlik alarmı ve açıklarını gerekçe göstererek, kamu alanlarında ve özellikle hava limanları çevresinde yoğunlaştırdığı ve çeşitlendirdiği güvenlik önlem ve uygulamalarını kalıcı hale getirmeye çalışıyor.


Gazeteye göre, “Terörist tehditin henüz sona ermediğini” belirten İngiltere İçişleri Bakanı John Reid’ın yanı sıra, BAA CEO’su Tony Douglas da havaalanlarındaki yeni güvenlik uygulamalarının ne kadar devam edeceğini bilmediğini açıkladı. Ulaştırma Bakanı Douglas Alexander’ın silahlı kuvvetlerden BAA’ya yardımcı olmasını istediği de kaydedildi.


Son güvenlik uygulamalarının BA gibi havayolu şirketlerinin de içinde bulunduğu havayolu şirketlerine ek maliyetler getirdiği belirtildi. Haberde ayrıca, havaalanı operatörlerinin yeni güvenlik uygulamalarının kendilerine yüzde 400 oranında ek maliyet getirdiğini ifade eden cümlelerine yer verildi. (ANKA)


AÇIK GAZETE: Maliyetler yolculara ve ülkede yaşayanlara yansıtılacaktır. Başbakan Tony Blair kirli bir savaşın faturasını savaşa karşı insanlara gönderiyor. Seçim öncesinde de “yıprandım” diyerek liderlikten istifa etmeyi planlıyor. İstifası seçmenin kendisine göndereceği faturayı engellemeyecek…

793570cookie-checkGüvenlik önlemlerinin maliyeti ağır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.