Haluk Levent: Bölgeye kimse gönüllü gelmesin, yarardan çok zararı olabiliyor

Kurucusu olduğu Ahbap Derneği ile birlikte depremzedelere yardım için çalışan sanatçı Haluk Levent, daha fazla gönüllünün gelmemesi yönünde çağrıda bulundu. Levent, “İnanın yarardan çok zarar olabiliyor” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra vatandaşlar seferber olup yardım gönderirken, binlerce kişi de gönüllü olarak çalışmalara katılmak için bölgeye gidiyor.

Kurucusu olduğu Ahbap Derneği ile birlikte deprem bölgesinde olan Haluk Levent, sosyal medyadan gönüllü olarak çalışmak isteyenlere çağrıda bulundu.

Haluk Levent Twitter paylaşımında şu ifadeyi kullandı:

“Bölgeye kimse gönüllü olarak gelmesin. Gerçekten çok kişi var. İnanın yarardan çok zarar olabiliyor. Profesyonel ekip, araç, gereç vs. gelebilir ama kalbi güzel gönüllü çalışmak isteyenler için gün bugün değil! Yarınlarda başlanacak çalışmalar daha önemli! Lütfen gelmeyin.”

Depremin ardından afetzedeler için destek kampanyası başlatan Haluk Levent, Twitter hesabından sık sık depremle ilgili paylaşım yapmaya devam ediyor. Sanatçı, depremzedelerin yardımına koşarken,ünlü isimlerin de kendisine yardım ettiğini açıkladı.

Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu, Özge Özpirinçci, Oktay Kaynarca, İrem Helvacıoğlu ve Kıvanç Kasabalı çadırdan jeneratöre, güneş enerjisi şirketlerinden yemek şirketlerine kadar bir dizi firmayla görüşerek yardım organize ediyor.

Haluk Levent, “Özge Özpirinçci çok iyi İngilizcesi olduğu için yurt dışıyla görüşüyor, Kenan İmirzalıoğlu güneş panelleriyle ilgili, Kıvanç Tatlıtuğ bölgeye tırların nasıl gidebileceği konusuyla ilgili görüşüyor” dedi.

KUZENİNİ KAYBETTİ
Öte yandan, müzisyen, küçük kuzeninin enkaz altında kalarak vefat ettiğini “Ahh ya ahh! Küçük kuzenim Güven Dönbak enkaz altında kaldı. Kurtarılamadı” sözleriyle paylaşmıştı.

Afetzedelere barınma sağlanması için harekete geçen Levent, konteyner satın alacaklarını şu sözlerle paylaşmıştı:

“Muazzam bir milletiz. Konteyner firmaları ile görüştüm. Sıfır maliyetle 2000 yerine 3000 konteyner satın alacağız. Ve Elazığ depreminde yaptığımız gibi hemen valiliklerle protokol yapacağız. Bugün Hatay’dayım yine. Yarın diğer şehir valilikleri ile görüşeceğim. Haydi bakalım.” NTV

2667420cookie-checkHaluk Levent: Bölgeye kimse gönüllü gelmesin, yarardan çok zararı olabiliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.