Hapisteki gazeteci yalnız bırakılmadı

Polise bilgi vermediğinden 2 yıl hapis alan ABD gazeteci için meslek kuruluşları elele verdi. Gazetecilerin topladığı 31 bin Dolar kefaletle mahkûm-muhabir serbest kaldı.


San Francisco Eyalet hapishanesinde 1 aydan bu yana mahkûm bulunan gazeteci Josh Wolf için  ABD’deki gazeteci meslek kuruluşları dayanışma gösterdi.


Mahkemenin şartlı salınması için saptadığı 31 bin Dolarlık kefalet ücretini, büyük kısmı düşük ücretle çalışan Amerikalı gazeteci-muhabirleri kendi aralarında topladı. Wolf, şartlı salınma hakkıyla serbest kaldı.


Gazeteci John Wolf, geçen yıl San Francisco’da “Gelişmiş 8.ler Toplantısı”nı protesto eden bir anarşist-solcu gurubun arasında kamerası ve fotoğraf makinasıyla  röportaj yaparken polis tarafindan gözaltına alınmıştı. Polis, gazetecinin elindeki video kasedi, fotoğraf filmleri ve öteki bilgileri almak istemiş, muhabir Wolf ise buna karşı çıkmıştı. Federal polisle işbirliği yapmamak suçundan 2 yıllık hapis cezası alan 24 yaşındaki gazeteci, geçtiğimiz ay cezaevine konmuştu.


Josh Wolf’un salınmasıyla ilgili olarak, öte yandan, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü-RSF ABD’de gazetecilere karşı son zamanlarda artan baskıya dikkat çeken bir açıklama yaptı.


 

692190cookie-checkHapisteki gazeteci yalnız bırakılmadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.