Haringey’de uyuşturucu operasyonu

Haringey Suç ve Toplum Güvenliği’nden sorumlu belediye meclis üyesi Nilgün Canver’in de hazır bulunduğu operasyon sırasında Tiverton Estate’te 3, Kimberley Gardens’da da bir eve baskın düzenleyen polis ekipleri, burada yuvalanan uyuşturucu tutkunu, biri kadın 4 kişiyi tutukladı, her 4 eve de kilit vurdu. Tutuklanan 4 uyuşturucu tutkunu, daha sonra serbest bırakıldı.


Baskınlar sırasında olaya şahit olan mahalle sakinleri, uyuşturucu tutkunu bu kişilerin çevreye karşı yaptıklarından büyük rahatsızlık duyduklarını dile getirerek polisi geç müdahaleden dolayı sert bir dille eleştirdiler. Kimberley Gardens’da evden koşarak uzaklaşan uyuşturucu tutkunlarına küfreden mahalle sakinleri, aylardır devam eden tatsız olaylar nedeniyle yaşamlarında huzur kalmadığını belirttiler.


Cllr Nilgün Canver ise, bu baskınların sonuçlarının çok etkili olduğunu, Haringey’in bu operasyonla toplam 52 evi uyuşturucudan temizlediğini belirterek, ‘Yasalarda yapılan değişikliklerle şimdi uyuşturucu yuvası evlere karşı daha etkili önlemler alabiliyoruz. Evleri gerçekten ihtiyacı olan ailelere devretmek ve bölgemizde huzuru sağlamak için çalışıyoruz. Bunu yaparken de polisin verdiği desteğin çok önemli olduğunu, daha güvenli ve daha temiz bir Haringey yaratma uğraşında el ele vermenin çok etkili sonuçlar ortaya çıkardığını biliyoruz. O nedenle bu kampanyanın başarılı olmasında emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum’ dedi.


MAHALLE SAKİNLERİ NE DEDİ?


Uzun yıllardır baskın düzenlenen mahallelerden birinde yaşayan ve adının açıklanmasını istemeyen Türk bir anne, bu evlerde her zaman sorun yaşandığını, polisin buralara müdahale etmekte çok geç kaldığını söyledi. Endişeli anne şöyle konuştu:


‘Bu evin her zaman sorunlu olduğu belliydi. Türkler dahil buraya eroin almaya gelen giden çok kişiler vardı. Balkon ve merdivenlerde durdukları zaman yanlarından geçemesdiniz. Geçerseniz, sanki sorun sizmişsiniz gibi bakıyorlar. Çocuklarımı dışarıya gönderemez olmuştum.’


Kimberley Gardens baskını sırasında ise, evlerinden çıkan komşular, polisin evdekileri salıvermesinden sonra koşarak uzaklaşan uyuşturucu tutkunlarına küfürlerle bağırdılar. Kıbrıslı Rum 57 yaşındaki bir kadın ‘Shame on you b*****d’ diye arkasından bağırdığı kişilerle ilgili gazetemiz muhabirine, ağlayarak şunları söyledi:


‘Korkuyorum. Kırk yıldır bu sokakta yaşıyorum ve şimdi dışarıya çıkmaya korkuyorum. Gece gündüz gelip kapıya vuruyorlar, uyuşturucu bulmak için yalvarıyorlar, eve sürekli kadın getiriyorlar. Benim bahçe kapımın vurduğunu duyuyorum, bahçeme kimin ne zaman girdiğini bilemiyorum. Üç tane küçük torunum var ve bana her zaman ‘Nene nene, polis yine burada’ diye çağırıyorlar. Bu insanlar kendilerinden utanmalı ve bunları yapmamalı.’


Kimliğinin açıklanmasını istemeyen başka bir kadın da, ‘Birkaç hafta sonra onlar yine gelirler. Bu gece kapılara vurmaya başlayınca, birileri onlara uyuşturucuyu nereden bulacaklarını söyleyecek. Biz birkaç hafta kiramızı ödemezsek evimizden atılırız. Bu insanlara kimse birşey yapamıyor’ şeklinde konuştu. (Londra Gazete’den)

784490cookie-checkHaringey’de uyuşturucu operasyonu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.