‘Haydi üniversiteye!’ kampanyası

Uluslararası Eğitim Danışmanı ve Proje Koordinatörü Aydın Mehmet Ali projenin amacına yönelik olarak Türkçe konuşan gençler ve velilere üniversiteyi ziyaret ederek tanıtmak ve Türkçe konuşan öğretmen ve öğrencilerle tanıştırarak daha fazla bilgi edinmelerini sağlamak ücretsiz gezi düzenlediklerini söyledi.


Mehmet Ali, 5 Kasım günü University of East London, 11 Kasım’da London Metropolitan University ve ve 19 Kasım’da da Middlesex University’ye gezi düzenleyeceklerini belirterek, üniversite atmosferini yerinde görmek ve incelemek gençler ve aileler açısından önemli bir fırsattır. Bu tür etkinlikler gençlerimizi yüksek eğitime teşvik edecektir. Çevremizde 9-11 yaş arası gençleri tanıyanlar, lütfen gençlerin bu projeden haberdar olmasıın sağlayınız…” dedi.



Aydın Mehmet Ali ayrıca Türkçe Konuşan dernek,e kurum ve haftasonu okullarına gönderdiği mektupta projeyi tanıtarak gençlerin üniversiteye teşvik edilmesini istedi. Mehmet Ali’nin mektubu şöyleydi:


 “Sayın meslektaşlarım ve eğitimciler,


Birçoğumuz Türkçe Konuşan gençlerin eğitimdeki başarılarını yükseltmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bazılarımız eğitim sistemi içerisinde bazılarımız ise dışında uğraşıyoruz. Acil birşeyler yapılması gerekir inançıyla başladığımızda bazılarımızın bu ülkedeki eğitim alanında bilgisi kısıtlı idi. Son zamanlarda özellikle siyah ve iki-dilli toplulukların eğitim düzeylerini yükseltmek için devlet insiyatifleri başlatıldı.


‘AimHigher’ bunlardan bir tanesi ve gençlerin üniversiteye gitmesini teşvik edici çalışmalara destek veriyor. Üç üniversite ve dört yerel belediye eğitim müdürlüğü ile gerçekleştirdiğimiz proje Türkçe Konuşan genç ve anne-babalara üniversite kapılarını açıyor.


İlgili anne babalara yönelik Türkçe/İngilizce mektup ve el ilanlarını ilişikte gönderiyoruz. Öncelik Enfield, Hackney, Haringey ve İslington bölgelerinde yaşayan 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine verilecektir. Çalışmalarınızda başarılar diler gençlerimizin bu insiyatiflerden ve projelerden yararlanmasına yardımcı olmanızı rica ederim. Saygılarımla.”


AYRINTILI BİLGİ: Ücretsiz otobüşlerde yer ayırtmak ve ya daha fazla bilgi/el ilanları için Aydın Mehmet Ali ( Aydı[email protected] )ya da Haldun Sonkaynar’a ( [email protected] ) 020 8820 7177’den ulaşılabilecek.


FOTOĞRAF: Uluslararası Eğitim Danışmanı ve Proje Koordinatörü Aydın Mehmet Ali


 

784480cookie-check‘Haydi üniversiteye!’ kampanyası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.