‘Hasta yabancıya vize verilmesin’

Howard’ın önerisine göre; İngiltere’ye bir yıldan uzun bir süre ye da kalıcı olarak yerleşmeyi amaçlayanlar, ülkelerinde, ücretini kendilerinin ödeyecekleri tam bir sağlık muayenesinden geçmek zorunda olacak. Bu kişiler verem ihtimaline karşı göğüs röntgeni çektirmelerinin yanı sıra, sarılık ve HIV testleri de yaptıracak. Örneğin tüberkuloz çıkan hastaya vize de verilmeyecek…”


Sığınmacıları öneri dışında tutan Howard, önerisinin Kanada, Yeni Zelanda ve  Zealand ve Avustralya’da uygulandığını belirtti.


“BİZ ZATEN BUNU UYGULUYORUZ…”


Muhafazakar lider, “Mayıs ayındaki seçimlerde seçmen, ‘Muhafazakarların yönetiminde sınırlı ve kontrollu göçmen mi, yoksa İşçi Partisi’nin yönetiminde sınırsız göçmen mi?’ seçimini yapacak” diye konuştu.


İşçi Partisi Göçmenlik Bakanı Des Browne ise Muhafazakarların, hükümetin önümüzdeki 5 yıllık Göçmenlik Planı’na  katkıda geciktiklerini söyledi. Bakan, “Biz zaten riskli bölgelerde vize başvunrularında sağlık raporu istiyoruz. Hasta başvuru sahiplerine de ülkelerinde iyileştikten sonra yeniden vize için başvuruda bulunmalarını istiyoruz” dedi.

778230cookie-check‘Hasta yabancıya vize verilmesin’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.