Hatice Topal gözyaşlarıyla uğurlandı

HALİL YETKİNLİOĞLU – Londra’nın yardımsever “Hatice Ablası” Hatice Topal, Cemevi’nde düzenlenen törenin ardından New Southgate Cemetery & Crematorium’da toprağa verildi.

Londra’da geçen perşembe günü vefat eden ve yardımseverliği ile hemen her kesimin sempatisini kazanan Hatice Topal (50)  gözyaşları arasında toprağa verildi.

Yaklaşık 10 yıldır Londra’da taksicilik yapan Hatice Topal’ı, yakalandığı amansız hastalık sevenlerinden kopardı. Rahatsızlığının ağırlaşması nedeniyle üç ay önce taksi işletmeciliğini bırakan Topal, toplum içinde yardımseverliği ile öne çıkan bir portre olarak tanınıyor.

Dünyayı etkisi altına alan Pandemi döneminde eşi Süleyman Topal ile birlikte, kimsesiz ve muhtaç olanlara gıda yardımları dağıtan Hatice Topal, hemşehrileri arasında da seviliyordu.

Acı haberi eşi Süleymen Topal, “Biricik hayat arkadaşım, sırdaşım, yoldaşım, değerli eşim, evlatlarımın  annesi, yuvamızın her şeyi, herkesin kalbinde büyük yer edinmiş olan ve hayata dair her şartta büyük mücadeleler veren Hatice Topal dün akşam itibari ile hakka kavuştu. Ben değil Eşim, örnek bir kişilikti. Hepimizin başı sağolsun” diye duyurmuştu.

SON GÖREV CEMEVİ’NDE YAPILDI

Hatice Topal, İAKM- Cemevi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından New Southgate Cemetery & Crematorium’da toprağa verildi.

Hakk’a yürüme erkanı Türkiye’den gelen Mehmet Turan Dede’nin çerağ uyandırması ve rızalık almasıyla başladı. Hatice Topal’ın yaşamı ile ilgili konuşmalar yapıldı. Eşi, çocukları Güney ve Semra duyguların anlattılar. Daha sonra  devriyeler söylendi gülbank okundu ve  semahlar dönüldü. ‘Rızalık’ verilmesi üzerine Hakk’a uğurlama erkanı tamamlanmış oldu.

Cenaze töreninde merhumenin iki çocuğuda hazır bulundu.

Britanya Alevi Federasyonu Eş Başkanları Dilek İncedal ve Müslüm Dalkılıç, geçen dönem başkanı İsrafi Erbil, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Eş Başkanları Filiz Koç ve İbrahim Has, geçmiş dönem başkanları, Enfiled Belediye Başkan Yardımcısı Suna Hurman, merhumenin akrabaları çok sayıda köy ve yöre dernekleri başkanları, iş insanı ve sevenleri cenazede yer aldı.

BİN 500 KİŞİYE TAZİYE YEMEĞİ

Merhume, New Southgate Cemetery & Crematorium’da gözyaşları arasında toprağa (sırlandı) verildi. Cenazenin defni ardından Hatice Topal için sağlığında hizmet verdiği Bozcader’e gelindi. Bozcader’de lokma duası yapıldı.Topal ailesi tarafından Bozcader’de dönüşümlü olarak 1.500 kişiye yemek verilerek taziyeler kabul edildi.

AÇIK GAZETE: Topal ailesine başsağlığı dileriz. Hatice Topal kardeşimizin devri daim olsun.

2679310cookie-checkHatice Topal gözyaşlarıyla uğurlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.