Hayat TV'nin kapatılmasına kınama

Yapılan açıklama aynen şöyle:


"İşçi sınıfı ve emekçilerin, ezilenlerin haber alma, öğrenme haklarına, seslerine yönelik sömürgeci faşist rejimin saldırıları sürüyor. İlerici yayın yapan Hayat TV'nin Türksat yetkililerince kapatılması da bu saldırıların bir parçasıdır. Türkiye'de Özgür basın, özgür haber hakkı her defasında saldırıya uğruyor, baskınlara, tutuklamalara, kapatmalara maruz bırakılıyor. Dün Özgür Radyo'yu basan ve kapatan zihniyet, bugün Hayat Tv'yi kapatıyor, ekranlarını karartıyor. Dün Gündem, Demokrasi gibi gazeteleri kapatan güçler, bugün Hayat Tv'yi kapatıyor. Roj Tv'yi kapatmaya çalışanlar Hayat Tv'yi kapattı.


Emperyalist kapitalist sistemin, gerici faşist rejimlerin askeri, militer, ideolojik, politik, kültürel, sanatsal yozlaştırma saldırısının merkezinde emekçi insanlık ve emekçi insanlığın sesi, basını, kurumları duruyor. Alman devletinin Roj Tv'yi kapatma saldırısı ile Türkiye'de Hayat Tv'nin kapatılması saldırısı bir ve aynı egemen güçler tarafından, aynı amaçlarla yapılıyor. İşçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, kürtlerin ve tüm insanlığın sesi kesilmek, haber alma hakları engellenmek, gerçeği öğrenmelerinin önüne geçilmek isteniyor.


Bu saldırı tüm emekçi insanlığa yönelik bir saldırıdır. Bu saldırı hepimize, demokratik hak ve özgürlükler mücadelemize yönelik bir saldırıdır. Sansürcü bir zihniyetin, karanlığın karanlık bekçilerinin aydınlanma hakkına, sansürsüz bir yaşam hakkına yönelik saldırılarıdır.


Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) ve üyesi kurumlar olarak; Roj Tv'nin Almanya'da kapatılmasının ardından, bugün Türkiye'de Hayat Tv'nin kapatılması, ekranlarının karartılması bir rastlantı olmadığını düşünüyor, Hayat Tv'nin kapatılmasını kınıyoruz. Tüm demokratik kurum ve kuruluşları, emekçi insanlığı sesine ve televizyon hakkına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Biliyoruz ki, işçi ve emekçiler, tüm ezilenler bedeli ne olursa olsun, tüm baskı, yasak ve kapatmalara karşın kendi sesine, basınına, televizyonuna sahip çıkacaktır."



Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) ve Üyesi Kurumlar şöyle:
Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF)[email protected],
İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF)[email protected]
Paris Türkiyeli İşçiler Kültür Derneği (ACTIT)[email protected],
Londra Göçmen İşçiler Kültür Derneği (GİK-DER) [email protected],
Hollanda Vardiya Enternasyonal Kültür ve Sanat Vakfı(VEK-SAV) [email protected]
Edinburg Göçmen Aileler Birliği (EGA-BİR)
Belçika Ezilen Göçmenler Kolektifi (EGK)[email protected]

814330cookie-checkHayat TV'nin kapatılmasına kınama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.