Haydi Londra Türk Film Festivali’ne…

Dalston’daki Rio sinemasında yer alacak olan festivale katılacak bazı filmler şunlar:

 

Ahmet Uluçay’ın otobiyografik unsurlarla insanı çabucak içine alan ilk uzun metraj filmi ‘Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’; Ömer Kavur’un büyüleyici ve gizemli ‘Karşılama’sı; Ayşe Polat’ın bir Kürt ve Alman kızın arkadaşlığını konu alan ‘En Garde’; hayatı altüst olan bir adamın hikayesini anlatan Çağan Irmak filmi ‘Mustafa Hakkında Herşey’; Yağmur ve Durul Taylan’dan hareketli bir gençlik gerilim-komedisi ‘Okul’; Reis Çelik’in özgün, doğaçlama filmi ‘İnat Hikayeleri’; Ömer Vargı’nın ülkede olan bitenleri metaforik bir dille anlatan karamizahı ‘İnşaat’ ve Zeki Demirkubuz’un ‘Karanlık Üzerine Hikayeler’ üçlemesinin izleyiciyi sürükleyen sonuncu filmi ‘Bekleme Odası’.

 

ÖZEL BÖLÜM FİLMLERİ

Festivalin bu yılki özel bölümü, Soda Pictures tarafından Şubat ayında İngiltere’de gösterime girecek olan ve uluslararası alanda büyük başarı kazanan ‘Duvara Karşı’ filmini ve Fatih Akın’ın diğer filmlerini ağırlıyor. Böylece sinemaseverler yönetmenin ilk üç uzun metrajlı filmleri olan Kısa ve Acımasız, Temmuz’da ve Solino’yu da izleyebilecekler.

 

Film London’s Education, Audience Development Fund ve London Borough of Hackney Cultural Forum’un katkılarıyla gerçekleşecek olan festivalin programında Nuri Bilge Ceylan’ın sinema eleştirmenlerinden tam not alan ‘Uzak’ filmi ile ve Ezel Akay’ın müzik piyasasını konu alan komedisi ‘Neredesin Firuze’ de yer alıyor.

 

Festival içerisinde ayrıca, Kıbrıs üzerine ‘Paralel Yolculuklar, Pile-Beraber Ayrı Yaşamak ve Hangi Kıbrıs’ belgeselleri ve bunlarla ilgili tartışma bölümü de yer alacak.

 

KISA FİLME ÖDÜL

Genç sinemacıların yapıtlarını sergileyecekleri üç bölümlük kısa film programında, ‘Başka bir Dünya’ konulu kısa film yarışması da var. Gençlerden oluşan jüri tarafından en beğenilen kısa filme verilecek bin 500 Sterlin ödülün sponsoru TEES ltd.

 

Festivalde ayrıca, 12 Aralık’ta “Avrupa’da Yeni Türk Sineması” başlıklı bir de seminer düzenleniyor. Seminere birçok ünlü sinema eleştirmeni, yönetmen, akademisyen ve gazeteci konuşmacı olarak katılacak. Seminer ve gösterim sonrası tartışmalara katılacak yönetmen, yapımcı, oyuncu ve yazarlar şunlar:

 

Erju Ackman (yazar), Ezel Akay (yönetmen-yapımcı), Reis Çelik (yönetmen), Elias Demetriou (yönetmen), Şebnem Dönmez (oyuncu), Deniz Göktürk (akademisyen), Lale Mansur (oyuncu), Ümit Ünal (yönetmen), Mine Vargı (yapımcı), Ömer Vargı (yönetmen), Fırat Yücel (sinema eleştirmeni) ve Derviş Zaim (yönetmen).

 

Seminer, 5 Aralık Pazar günü Stoke Newington Church Street’teki Abney Hall’da yer alacak olan panel saat 10.00-18.30 saatleri arasında yapılacak ve üç bölümden oluşacak.

 

Bunların yanısıra Metropolitan Üniversitesince hazırlanan ‘Akdeniz Sesleri’ projesi, ‘Geçmişten Fragmanlar’ isimli bir sergiyle festivale katılıyor. Sergi, 6-12 Aralık arasında Abney Public Hall’da görülebilir.

 

Festival ile ilgili ayrıntııl bilgi http://www.riocinema.ndirect.co.uk/tff04/index.htm net adresinden alınabilir.

1096200cookie-checkHaydi Londra Türk Film Festivali’ne…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.