HDP’ye yönelik operasyon illerde protesto ediliyor

HDP ve demokratik kitle örgütleri, “Kobanê soruşturması” kapsamında HDP’ye dönük gerçekleştirilen gözaltı operasyonunu illerde protesto ediyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 6-8 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen Kobanê eylemlerine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınması birçok kentte protesto ediliyor.

HDP DERSİM İL ÖRGÜTÜ: BU BİR İNTİKAM OPERASYONUDUR
HDP Dersim İl Örgütü Kobane eylemleri gerekçesiyle HDP’lilere yönelik operasyona karşı Sanat Sokağında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan HDP Dersim İl Örgütü Eş Başkanı İbrahim Kasun, bu saldırıların AKP’nin siyasal intikam saldırıları olduğunu ve partilerinin yılmayacağını belirtti.

Daha önce MYK üyeliği ve yöneticilik yapmış, aralarında Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen’in de bulunduğu isimlerin gözaltına alındığını dile getiren Kasun, “Bu bir gözaltı operasyonu değil intikam operasyonudur. AKP-MHP faşizminin topluma dayattığı kötülüğün ve nobranlığın geldiği boyutu göstermektedir. Suriye, Libya, Akdeniz’de sıkışan hükümet, iktidarlarını korumak ve devam ettirmek, ekonomik krizle sallanmaya başlayan koltuklarını muhafaza etmek ve bu krizi örtmek amacıyla bir kez daha partimize saldırmayı seçmiştir” dedi.

______________

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞI EVRENSEL’DEN OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.evrensel.net/haber/414941/hdpye-yonelik-operasyon-illerde-protesto-ediliyor

2455120cookie-checkHDP’ye yönelik operasyon illerde protesto ediliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.