“HDP’yi kapatmanın siyasi sonuçlarını iyi hesap etmelerini tavsiye ederim”

4 Kasım 2016’dan beri tutuklu bulunan HDP Eş Genel eski Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP’ye açılan kapatma davasını eleştirdi. Demirtaş, “HDP’yi kapatmanın siyasi sonuçlarını iyi hesap etmelerini tavsiye ederim” dedi.

4 Kasım 2016’dan beri, yaklaşık 5,5 yıldır tutuklu bulunan HDP Eş Genel eski Başkanı Selahattin Demirtaş, t24’ten Şirin Payzın’ın yazılı olarak gönderdiği soruları yanıtladı .

Soruları yanıtlayan Demirtaş, Millet İttifakı ve HDP’nin konumunu, partisinin kapatılması ihtimali ile olası sonuçlarını değerlendirdi. Kapatma davasını eleştiren Demirtaş, “HDP’yi kapatmanın siyasi sonuçlarını iyi hesap etmelerini tavsiye ederim. HDP seçmeninin gündeminde boykot falan yoktur, bunu herkes böyle bilsin. HDP seçmeni aktif tutumuyla Türkiye’nin demokratik geleceğine damga vuracaktır. Kapatma kararı bu tutumu erkenden netleştirir, seçmenimizin kararlılığını artırır” dedi.

İKTİDAR SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPAR
Demirtaş, 28 Şubat Pazartesi günü tekrar bir araya gelecek olan altı muhalefet partisinin buluşması için de “Masanın altına üstüne odaklanmak yerine ne konuşulduğuna nasıl konuşulduğuna bakmak lazım” görüşünü dile getirdi.

“İktidar seçim kazanabilmek için her şeyi dener, her şeyi yapar. Bu konularda Millet İttifakı’ndan daha esnekler” diyen Demirtaş, “yeni Çözüm Süreci dahil her seçeneğin masada tutulduğuna emin olduğunu” vurguladı.

2587130cookie-check“HDP’yi kapatmanın siyasi sonuçlarını iyi hesap etmelerini tavsiye ederim”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.