Hikmet Sami Türk’e saldırı girişimi

Üniversitenin merkez kampüsünde yer alan Hukuk Fakültesi’ndeki olay saat 10.45 sıralarında meydana geldi. ”Anayasa Hukuku” dersi için B-113 sınıfına giren Türk’ün ardından gelen ve kendisini öğrenci gibi gösteren bir kız üzerindeki ”bombalı düzeneği” patlatmak istedi.

Küçük çapta bir patlamanın yaşandığı olayda, Türk’ün korumaları, saldırgana derhal müdahale ederek etkisiz hale getirdi. Yetkililer, Hikmet Sami Türk ile sınıftakilerin saldırı girişiminden yara almadan kurtulduğunu bildirdi.

“CANLI BOMBA İHTİMALİ ÇOK FAZLA”

Ankara Valisi Kemal Önal, Türk’e yönelik bombalı saldırı girişiminde bulunan teröristin ”Canlı bomba olma ihtimalinin çok fazla” olduğunu söyledi. Önal, ”Teröristin üzerinde yaklaşık 1 kilo civarında patlayıcı olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.
Öte yandan, saldırı girişiminde bulunan D.A’nın, geçen yıl DHKP-C terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklandığı ve 8 ay cezaevinde kaldığı öğrenildi.

Saldırgan D.A. ile bağlantısı olduğu belirlenen bir kişi de Ankara’daki özel bir firmaya ait terminalde gözaltına alındı. Saldırganla birlikte olduğu kaydedilen S.O.Y. adındaki kişi, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

S.O.Y’nin, terör örgütü üyesi olmak suçundan poliste 10’un üzerinde kaydı bulunduğu ve hakkında 3 olaydan yakalama kararı olduğu bildirildi.

1201240cookie-checkHikmet Sami Türk’e saldırı girişimi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.