‘Hile tartışması, sonucu geciktirdi…’

Bazı Sünni siyasetçiler, seçime hile karıştırıldığı suçlamaları yapmışlar, BM yetkilileri ise oy verme işleminin sorunsuz gittiğini bildirmişti. Basına sızan resmi olmayan ilk sonuçlar referanduma katılımın yüzde altmışın üzerinde olduğu ve anayasaya evet oylarının ağır bastığı sanılıyor.

Komisyon oyların geçerliği inceleneceğinden sonucun açıklanmasının da bir kaç gün gecikebileceğini açıkladı. Oylamanın sonucunun normal olarak bu hafta sonuna doğru açıklanması bekleniyordu. Komisyonun son açıklamasıyla referandum sonucunun alınması gelecek haftayı bulabilecek…

“KATILIM YÜKSEK”

Komisyon pek çok vilayetten gelen katılım rakamlarının beklenmedik şekilde yüksek olması üzerine oyları incelemeye aldığını bildirdi.

Açıklamada, rakamların ‘uluslararası ortalamaların üstünde’ olduğu vurgulanarak, sandıkların Bağdat’a götürülmesinun uzun sürdüğü aktarıldı.

Bazı yerlerde hemen tüm oyların evet, bazı yerlerde ise hemen hepsinin hayır şeklinde olduğunu belirten yetkililer, bu durumda uluslararası uygulamanın oyların incelenmesi yönünde olduğunu belirtti.

1116330cookie-check‘Hile tartışması, sonucu geciktirdi…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.