İADD Başkanı Özer: Gün birlik olma günü!

Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu (ADDP) ve İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği (İADD) Başkanı Jale Özer, “Gün birlik olma, gün güçleri birleştirme günü” dedi.

İADD 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile derneğin 25’inci kuruluş yılını 21 Mayıs Cumartesi akşamı Amora Gusto restoranda kalabalık bir katılım ile kutladı.

Kutlamaya onur konuğu olarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof.Dr. Ayşe Yüksel, Türkiye Çağdaş Yaşam Vakfı Başkanı Av.Nur Gerçel ve Avrupa Parlementosu’ndan ödüllü öğretmen Dilek Livaneli katıldı.

Etkinlik Atatürk ve silah arkadaşlarına saygı duruşuyla başladı

Saygı duruşu ile başlayan gecede İyi Parti İngiltere Temsilcisi Özlem Konaklı, Hackney Belediye Meclis üyesi Can Özsan, Haftasonu Türk Okulu temsilcileri, Hoş Seda korosu üyeleri ve basın da bulundu. Edwin Holidays, Amora, Sectoral Events, MediWell ve Meto Print’in sponsor olduğu gecenin gelirleri ÇYDD’ye bağışlanacağı açıklandı. Gecede 19 Mayıs’ın tarihi öneminin anlatıldığı gecede canlı müzik ve konuklara ikram da yer aldı.

Gecenin sponsorlarından Edwin Holidays’den Uğur Bulut, ADDP ve İADD Başkanı Jale Özer ve ÇYDD Genel Başkanı Prof.Dr. Ayşe Yüksel

Etkinlikte konuşan ADDP ve İADD Başkanı Jale Özer, eski başkanları ve salgında yaşamını yitiren İADD dostlarını yâd ederek, “18 Mayıs 2009’da sonsuzluğa uğurladığımız sevgili hocamız Türkan Saylan’ı özlem, sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Özer 25 yıl boyunca Atatürk’ün yolunda daha iyi ve çağdaş bir Türkiye için çalıştıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Güzel yurdumuzun ufkunu kara bulutların kapladığı özellikle son yıllar, Atatürk’ümüzün Samsun’da yaktığı ve hiçbir zaman sönmeyecek meşalenin aydınlığında mutlaka bitecektir. Bugün yine Türkiye’nin tek kurtuluş yolunun Atatürk’ün akıl ve bilim ışığındaki yol haritasından yürümek olduğunu hatırlatmak istiyor ve vatan söz konusuysa gerisi tefaruattır diyerek aramızdaki farklılıkları bir kenara bırakarak tüm Cumhuriyetçi güçlerin örgütlenerek bir arada çalışmalarını sürdürmesi için çağrımızı yineliyoruz. Gün birlik olma, gün güçleri birleştirme, gün yeniden ve kararlı bir şekilde Mustafa Kemal’in açtığı yolda, gösterdiği hedefe hep birlikte yürümektir.”

ÇYDD) Genel Başkanı Prof.Dr. Ayşe Yüksel

Gecenin onur konuğu ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel de derneğin “efsane başkan” olarak nitelediği Türkan Saylan’ın okula gönderilmeyen kız çocuklara yönelik çabalarını anlatarak, “Bugün 105 bin ortaöğrenimli kız öğrencimize burs vermeyi başardık” dedi. Kız çocuklarının hayatına dokunarak iyiliği büyüttüklerini ve onların da hem kendi ailelerine hem de topluma büyük katkılar sunduklarını aktaran Prof. Dr. Yüksel, İADD’nin çabalarını övdü.

İADD Başkan Yardımcısı Dr. Ali Tekin de Azerbaycan’ın 1918’de ilk kez özgür bir devlet olarak kurulduğunu ve kadın-erkek tam eşitliğini tanıdığını anlatarak, Mustafa Kemal’in de 19 Mayıs’ta çağdaş ve bağımsız bir ülkenin geleceği için Bandırma vapuruyla yola çıktığını söyledi.

İADD Başkan Yardımcısı Dr. Ali Tekin

Dr. Ali Tekin iki kardeş ülkenin çağdaşlaşma yolunda birlikte yürüyeceğini belirterek katılımcıların 19 Mayıs’ını kutladı.

İADD, 22 Mayıs Pazar günü düzenlediği zoom etkinliğinde de Dr. Orhan Çekiç, Em. Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu, yönetmen ve oyuncu Hüseyin Köroğlu ile sanatçılar katıldı.

 

2608630cookie-checkİADD Başkanı Özer: Gün birlik olma günü!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.