Şiilerle görüşen 6 Sünni öldürüldü

Olay başkent Bağdat’ın 20 kilometre kadar güneyindeki Yusufiye’de meydana geldi. Irak polisi, silahlı bir grubun bir eve sabah erken saatlerde baskın düzenlediğini ve hepsi aynı aileden olan 6 kişiyi vurarak öldürdüğünü açıkladı.

Polis, söz konusu 6 kişinin, geçen ay Şiilerle yapılan bir uzlaşma konferansına katılmalarının ardından ölümle tehdit edildiklerini söyledi. Konferans, şubat ayının sonlarına doğru Mahmudiye’de düzenlenmişti.

Diğer taraftan, dün Bağdat’ın kuzeyinde, izne çıkmak üzere merkezlerinden ayrılırken kaçırılan 14 polis de ölü bulundu. Boğazları kesilmiş halde Bakuba sokaklarında bulunan polislerin öldürülme nedeni, Sünni bir kadına Şii polisler tarafından tecavüz edildiği iddiaları.

İddiaları reddeden Şii Başbakan Nuri el Maliki, kınadığı cinayetlerden, kendi ifadesiyle, Saddamcıları sorumlu tuttu. Irak hükümetinin yalanladığı tecavüz iddiaları, geçen hafta büyük bir tepki yaratmış, pek çok Sünni militan grup tehditler savurmuştu.

Irak’ta güvenlik kuvvetleri veya polis ve askere yazılmak için toplanan kalabalıklar, gerek bombalı ve silahlı saldırılarda gerekse toplu adam kaçırma eylemlerinde en sık hedef alınan grup.

Bu nedenle pek çok polis, mesai sonrasında üniformaları ile sokağa çıkmamayı tercih ediyor.

İMAJ: Şii Başbakan Nuri el Maliki

1147040cookie-checkŞiilerle görüşen 6 Sünni öldürüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.