“İktidarın büyük şehir belediyelerini yeniden kazanması kolay değil”

Gazeteci yazar Mustafa K. Erdemol iktidarın büyük şehir belediyelerini yeniden kazanmasının kolay olmadığını öngörerek, Kürtler ve Aleviler yerel seçimleri olumlu yönde etkileyecek yegane unsurlar” dedi.

Halk tv yorumcusu ve yazarı Mustafa K. Erdemol 29 Aralık Cuma akşamı “665 High Road Tottenham N17 8AD” adresindeki “Fieldseat / Kit@pEvi”nde “Türkiye’de Siyaset Oyunları” başlıklı bir söyleşide bulundu. Gazeteci yazar Faruk Eskioğlu’nun moderatör olduğu toplantıda Erdemol, Türkçe medyanın içinde bulunduğu durumu ve son siyasi gelişmeleri yorumladı.

Faruk Eskioğlu ve Mustafa K. Erdemol

Eskioğlu, gazeteciliğin ancak bağımsız olunarak yapılabilecek bir meslek olduğunu vurgulayarak Erdemol’un da bağımsız gazeteciliğin temsilcilerinden biri olduğunu söyledi. Günümüz Türkiyesinde mesleği yapmanın giderek zorlaştığını vurgulayan Eskioğlu, bağımsız gazeteciliğin önünde özlük haklardan editöryel bağımsızlığa pek çok engel bulunduğunu aktardı. Türkiye’de çalışan bir gazeteci olarak deneyimlerini aktaran Erdemol da, baskı ve yıldırmalara karşın ciddi anlamda gazetecilik yapmaya çalışan meslektaşlarının olduğunu ve yasal sınırları zorlamaya çalıştıklarını söyledi.

Erdemol yaklaşan yerel seçimlerle ilişkin değerlendirmelerde de bulunarak, Türkiye’de ittifaklar konusuna değindi. Genel seçimlerde CHP önderliğinde oluşturulan Millet İttifakı’nda yer alan sağ partilerin ittifak sayesinde parlamentoda yer almasının, mevcut sistemde değişik yapılmasını daha da zorlaştıracağına dikkat çeken Erdemol, eninde sonunda söz konusu partilerin AKP ile işbirliği yapacağını öngördü. Bunun işaretlerinin göründüğünü de vurgulayan Erdemol, Kürtlerle Alevilerin de yerel seçimleri olumlu yönde etkileyecek yegane unsurlar olduğunu belirtti.

Yerel seçimlerde iktidarın büyük şehir belediyelerini yeniden kazanmasının kolay olmadığını öne süren Erdemol, partilerin ittifak politikalarının olmadığını, bunun da iktidar lehine bir zaafiyete yol açacağını söyledi.

Geç saatlere kadar süren etkinlikte Erdemol, katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.

Eskioğlu, Dİdar Sarıtaş ve Erdemol
2745360cookie-check“İktidarın büyük şehir belediyelerini yeniden kazanması kolay değil”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.