Şimdi sıra seçmende…

Londra’da ilk kez Türkçe konuşan toplumda geniş bir kesimi biraraya getirmeye başaran Seçim Platformu 4 Mayıs’taki yerel seçimlerden önceki son toplantısını Aziziye Camisi’nde yaptı. Hackney Beledriyesi Meclis Üyesi Muttalip Ünlüer’in başkanlık yaptığı toplantıya Yeni İşçi Partisi, Muhafazakarlar ve Respect adaylarının yanısıra Seçim Platformu üyesi dernek temsilcileri ile basın katıldı.


Muttalip Ünlüer, deneyimli bir politikacı olarak seçmenlere seslenirken mutlaka sandığa giderek gelecekleri hakkında kararlar verecek yerel yöneticilerde söz sahibi olmalarını istedi. Ünlüer, Türkiye ve Kıbrıslı adayların da seçilmeleri durumunda komitelerde aktif görev olarak toplumun çıkarlarını kollamalarını istedi.


Ünlüer, İngiltere’de azınlık toplumu üyesi olarak İngiliz adaylarla eşit şartlarda yarışa başlamadıklarını belirterek “Herşeyden önce isminizin yabancı hatta Müslüman olması daha az oy almanıza neden oluyor. Belki de İngiliz seçmen göçmen temsilcisi olarak düşünüyor. Bizim seçmenlerimiz de özellikle Türkçe ve Müslüman isimlere oylarını kullanmalarını tavsiye ederiz” diye konuştu.


SEÇİM PLATFORMU’NUN BAŞARISI


Halkevi Başkanı İbrahim Doğuş da Seçim Platformu’nun “Seçme ve Seçilme Hakkını Kullan” sloganıyla toplumu seçmen kütüklerine kayıt ettirme kampanyasının başarılı olduğunu söyledi.


Geçen yıl ki genel seçim dönemiyle birlikte yaklaşık 2bin 500 seçmenin kütüklere kayıt olduğunu belirten Doğuş, Seçim Platformu’nun son derece kısıtlı bir bütçeyle fakat özverili çalışmasıyla bu başarının elde edildiğini dile getirdi. Doğuş, sezmen kütüklerine yazılmakta geciken seçmenlerin bir sonraki seçimler için kayıt olmak için başvurularını sürdürmelerini istedi.


SIĞINMACI KAMPLARINA EL ATILMALI


DAY MER Başkanı Ahmet Sezgin de Seçim Platformu’nun örnek bir çalışma olduğunu belirterek asgari müştereklerde biraraya gelen sivil toplum örgütleri ve kişisel katılımcıların aynı başarıyı diğer toplumsal sorunların çözümü için de sürdürmesi gerektiğini belirtti. Sezgin, DAY MER ve Halkevi’nin mülteci kamplarını ziyaret ettiklerini ve Türkiye’den gelenlerin de aralarında bulunduğu gözetim altındakilerin insan haklarına aykırı uygulamalarla karşılaştıklarına tanık olduklarını söyledi.


Sezgin Cumartesi günü saat 17’de Day Mer’de bu konuda bir toplantı yapılacağını ve toplumun bütün kesimlerinin bu toplantıya davetli olduğunu sözlerine ekledi…


Respect Hackney üyesi Tekin Kartal da seçim sonrasında toplumsal duyarlılıkla aday olan arkadaşların aynı duyarlılığı mülteci kamplarında yardım bekleyenlere el uzatarak sürdürmelerini istedi.


FOTOĞRAF (Perihan Korkmaz): Seçim Platformu’na omuz veren 4 Mayıs’taki yerel seçimlerde yarışacak adaylardan bazıları

790390cookie-checkŞimdi sıra seçmende…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.