İngiliz STK’lerden büyükelçiliğe siyah çelenk

Türkiye’nin adına “Barış Pnarı Harekatı” koyduğu Suriye’deki askeri harekata karşı Londra’daki eylemler sürüyor. Bu kez İngiliz sivil toplum kuruluşlarının yoğun olduğu Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği önünde yapılan protestoda elçilik kapısına siyah çelenk bırakıldı.

Geçen salı saat 14 dolaylarında Hyde Park yakınlarında “43 Belgrave Square SW1X” adresindeki Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği önünde yapılan protestoya Türkiye Halklarıyla Dayanışma Kampanyası (SPOT), Savaş Karşıtı Koalisyon (STWC), Silahlanma Karşıtı Kampanya (CAAT) ve Ulusal Öğretmenler Sendikası (NEU) çağrısıyla yapılan eyleme, RMT, UNISON, TUC, Ulusal İşyeri Örgütlenme Ağı, gibi büyük sendikaların yanı sıra Sosyalist Parti, Sosyalist İşçi Partisi gibi siyasi partiler de katılarak destek verdi.

Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi ve Kürt Halk Meclisi’nin de destek verdiği eylem sonrasında, üzerinde “Rojova işgaline derhal son verin” yazılı siyah çelenk elçiliğin kapısına bırakıldı ve okunan bildiride TSK’nin Kuzey Doğu Suriyeyi işgal etmeyi amaçladığı öne sürülerek derhal geri çekilmesi istendi.

SPOT tarafından yapılan basın açıklamasında, TSK ve cihatçı teröristlerin ortak çalıştıkları öne sürülerek saldırıların durdurulması istendi. Tüm yabancı güçlerin ve emperyalistlerin Suriye’den çıkmasını isteyen SPOT, Rojova halklarına destek olmaya devam edeceğini açıkladı.

“SALDIRI ERDOĞAN’IN İKTİDARINI KORUMASINA YÖNELİK”

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde konuşan Demiryolu İşçileri Sendikası (RMT) Genel Sekreter Yardımcısı ve SPOT yöneticisi Steve Hedley, Türkiye’nin Rojova’dan derhal çıkmasını isteyerek, “Erdoğan iktidarını korumak için Kürtlere saldırıyor. Sadece Kürtlere değil, Türkiye’de kendisine karşı olan herkese saldırıyor” diye konuştu.

Ulusal İşyeri Örgütlenme Ağı sözcüsü Rob Williams da yaptığı konuşmada, “Onlar ve biz varız. Yani Trump, Erdoğan, Putin, Johnson gibi emperyalistler bir tarafa, bizim gibi işçiler, emekçiler, mazlum halklar diğer tarafa… Bunlara karşı ortak mücadele etmek zorundayız” dedi. Williams, Rojova halklarının yanında olduğunu belirterek eylem ve protestoların devam edeceğini söyledi.

Ayrıca CAAT, TUC, Savaş Karşıtı Koalisyon, Sosyalist Parti ve Kürt Halk Meclisi sözcüleri de birer konuşma yaparak, TSK’nin derhal Suriye’yi terk etmesi istendi. Sık sık Erdoğan karşıtı sloganların atıldığı eylemde, İngiltere’nin 5 yılda 1 milyar dolarlık silah satışı gerçekleştiridiği Türkiye’ye silah satışı başta olmak üzere tüm ilişkilerin durdurulması da istendi.

2343900cookie-checkİngiliz STK’lerden büyükelçiliğe siyah çelenk

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.