İngiltere Demiryolu İşçileri Sendikası Genel Sekreteri: Demir yolcular pes etmeyecek

Arif BEKTAŞ / EVRENSEL Londra – Demiryolu işçileri grevine öncülük eden İngiltere Demiryolu İşçileri Sendikası (RMT) Genel Sekreteri Mick Lynch Evrensel’e konuştu.

Günlerdir İngiltere ve dünya gündeminde ilk sıralarda yer alan demiryolu işçileri grevine öncülük eden İngiltere Demiryolu İşçileri Sendikası (RMT) Genel Sekreteri Mick Lynch Evrensel’e konuştu. Mick Lynch hayat pahalılığına karşı ücretlerin yükseltilmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi mücadelesinin süreceğini belirterek diğer sendikaların gösterdiği dayanışmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İngiltere, İskoçya ve Galler’de yaklaşık 50 bin demir yolu işçisinin 3 günlük grevi sona erdi. Sendika ile işveren arasındaki görüşmeler devam ederken, RMT Genel sekreteri Mick Lynch görüşmelere devam edeceklerini ancak hiçbir koşulda pes etmeyeceklerini söyledi.

“ZENGİNLERİN DAHA ZENGİN YOKSULLARIN DAHA YOKSUL OLMASINA DUR DEMELİYİZ”
21,23 ve 25 Haziran tarihlerinde etkili bir grev yapan RMT, grevin son gününde ülkedeki bütün şehirlerde merkezi tren istasyonlarının önünde eylemler yaptı. Bu eylemlerden en etkili olanı Londra’da Kings Cross tren istasyonu önünde birçok sendikanın desteğiyle yapılan gösteri oldu.

Genel Sekreter Mick Lynch ve RMT yöneticilerinin hemen hepsinin katıldığı eyleme milletvekilleri John McDonnall ve Diana Abbott’un yanısıra dünya çapında 20 milyon üyesi bulunan Uluslararası Taşımacılık Federasyonu (ITF), GMB, CWU ve UNITE sendikalarının yöneticileri de destek verdi.

Yapılan konuşmalarda İngiltere’de işçi hareketinin yeni bir hatta girdiğine ve artık sermayenin ve onun hükümetinin saldırıları karşısında sessiz kalınmayacağına vurgu yapıldı.

“HAKLARIMIZ İÇİN AYAKTAYIZ”
Evrensel’e verdiği özel demeçte Lynch Türkiye’deki işçilere selam göndererek İngiltere’de işçilerin temel hak ve özgürlükleri için ayakta olduklarını söyledi.

Bir süredir İngiltere’de hükümetin ücretler, emeklilik hakları ve iş güvenliği konularında bir saldırı yürüttüğünü ve demiryolu işçileri olarak bu saldırıları püskürtmeye kararlı olduklarını belirtti.

POSTACILAR DA GREVE HAZIRLANIYOR
Kings Cross istasyonu önündeki eylemde bir konuşma yapan İletişim İşçileri Sendikası (CWU) Genel Sekreteri Dave Word, 150 bin posta, 40 bin British Telecom ve 2 bin postane işçisinin grev oylamalarına başladığını söyledi. Postane işçilerinin yüzde 97’sinin greve evet dediğini ve diğer 190 bin işçinin grev oylamasının da haftaya sonuçlanacağı bilgisini veren Word sözlerine şöyle devam etti: “Sendikalar bir araya gelmeli, RMT grevi ile siyasetçilerin onlarca yıldır yapamadığının bir haftada yapabildiğini gördük. Artık emekçileri alkışlamak yerine ayağa kalkmalıyız.”

Öte yandan Heathrow Havaalanı’ndaki kargo işçileri, birçok hastanedeki sağlık işçileri, NEU’da örgütlü eğitim işçileri ve GMB sendikasına bağlı temizlik işçileri de grev oylamasına başladı.

İngiltere’de yaz ayları işçiler cephesinde grevler ve grev oylamaları ile sıcak geçeceğe benziyor…

2618050cookie-checkİngiltere Demiryolu İşçileri Sendikası Genel Sekreteri: Demir yolcular pes etmeyecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.