İngiltere’de kısıtlamalar yıl boyunca devam edebilir

İngiltere’de corona virüsü (Covid-19) nedeniyle can kayıpları artmaya devam ediyor. İngiltere’de uzmanlar corona virüsü kısıtlamalarının yıl boyunca gerekli olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

İngiltere’de Warwick Üniversitesi’nde yapılan bir modellemede, aşılama programı aracılığıyla yeterli bağışıklık sağlanmadan corona kısıtlamalarının gevşetilmesi durumunda Covid-19 salgınında yeni zirve ve ölüm dalgasının olabileceği öne sürüldü. Modellemede, aşıların Covid- 19 iletimini ortalama yüzde 60 engellemesi durumunda, Mayıs sonunda karantinayı bitirmenin ve Eylül başında yeniden karantina kurallarına dönmenin “en az” can kaybı ile sonuçlanacağı ortaya çıktı.

İngiltere’nin Uluslararası Ticaret Sekreteri Liz Truss yaptığı açıklamada, virüsle ilgili uzun vadeli tahminlerde bulunmanın “akıllıca olmadığını” belirtti. Truss, en savunmasızların korunduğundan emin olmak gerektiğine dikkat çekerek, “Virüsü incelerken durumun ne olduğunu haftalık bazda ele almamız gerekiyor” dedi. Truss, virüsü incelerken küresel işbirliğinin sağlanması gerektiğinin altını çizerek, “Sonbaharda ne olacağını söylemek çok uzak bir tahmin” ifadelerini kullandı.

İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar 8,9 milyon kişinin Covid- 19’a karşı aşılandığını açıkladı.

NHS’in Covid krizinden toparlaması aylar sürecek

Öte yandan ilk virüs vakasının görülmesi üzerinden bir yıl geçen ve salgından ciddi anlamda etkilenen İngiltere’de hastane yöneticileri, sağlık çalışanlarının “yorgun ve bitkin” durumunda olduğunu, Covid-19 krizi bittiğinde dahi sistemin toparlamasının aylar süreceğini söyledi.

Ulusal Sağlık Sistemi Sağlayıcıları yöneticisi Chris Hopson, sağlık çalışanlarının uzun bir süredir dinlenmediğini, salgın bittikten sonra çok sayıda kişinin izne çıkmak isteyeceğini söyledi. Chris Hopson, “Ulusal Sağlık Sistemi’nin aynı yoğunlukta çalışmaya devam etmesini bekleyemeyiz” dedi.

2490060cookie-checkİngiltere’de kısıtlamalar yıl boyunca devam edebilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.