İngiltere’de sağlık personeline bile test yapılmıyor

Birleşik Krallık’ta koronavirüs testlerinin yeterince yapılmadığı ortaya çıktı. Sağlık alanındaki sıkıntılar bilinmesine rağmen, birçok sağlık personeline bile test yapılmadı.

Birleşik Krallık’ta son yapılan açıklamaya göre, son 24 saat içinde 180 kişi daha hayatını kaybetti. 30 Mart sabahı itibariyle toplam ölü sayısı 1408’e yükseldi. Bu rakamlara, hastanede ölmeyenler dahil değil.

Ülkede koronavirüs hızla yayılırken ve Dünya Sağlık Örgütü’nün uyarılarına rağmen Birleşik Krallık’ta testler yeterince yapılmadığı ortaya çıktı. Sağlık alanındaki sıkıntılar bilinmesine rağmen, hala birçok sağlık personeli bile test yapılmadı.

British Madical Association (BMA) bir açıklama yaparak, binlerce doktorun evlerinde beklediklerini ve test yapılarak işe dönmek için başvurular yaptığını belirtti. BMA, hafta sonunda sadece 900 sağlık personelinin test yapıldığını ve bunun da son derece yetersiz olduğunu belirtti.

JOHNSON 25 BİN SÖZ VERMİŞTİ
Bir haftası geride kalan Olağanüstü Hal ilanından önce Başbakan Boris Johnson, haftada en az 25 bin test yapılacağını söylemişti. Fakat rakamlar açıklanınca bunun böyle olmadığı, hala günde 10 bin testin bile yapılmadığı ortaya çıktı.

Sağlık emekçileri sayısındaki yetersizlikten dolayı, son üç yıl içinde emekli olan ya da daha önce sağlık alanında çalışanlara çağrıda bulunan hükümet, sağlık alanındaki açığı kapatmaya çalıştı. Bu çağrıya şimdiye kadar 20 bin kişi cevap verdi ve koronavirüsle mücadelede kendilerini ortaya koydular. Fakat, hastanelerde çalışmaya başlamadan önce yapılması gereken testler hala yapılmış değil.

Buna sert tepki gösteren BMA yetkilileri, derhal sağlık personeline testlerin yapılması ve hızlı bir şekilde hepsinin çalışma koşullarının yaratılması gerektiğini belirtti.

Bilindiği gibi, Güney Kore, Japonya ve Almanya gibi ülkelerde fazla testin yapılması sonucu, virüs taşıyanlarla taşımayanların ayrışmasına kolaylık sağlıyor ve pozitif olanlar daha kolay bir şekilde kontrol altında tutulabiliyor. Birleşik Krallık’ta da bunun yapılmasına dönük hem hükümet ve hem de sağlık otoriteleri açıklamalar yaptılar. Bütün bunlara rağmen Johnson hükümeti adım atmış değil. ARİF BEKTAŞ / LONDRA EVRENSEL

2402750cookie-checkİngiltere’de sağlık personeline bile test yapılmıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.