IRA’nın politik kanadından başsağlığı

Saldırı ilk duyulduğunda barış masasında İngiltere’yi kaçmakla suçlayan İRA’nın işi olmadığı hemen düşünüldü. Sivil halkın yoğunlukla bulunduğu metro, otobüs ve otel gibi yerlere bombalı saldırı İRA’nın yöntemleri dışında sayılmasa da saldırıdan kısa bir süre önce “yalnızca polisin de bildiği özel kod”u söyleyerek saldırı ihbari yapmak İRA’nın yöntemiydi.


Londra’ya yapılan saldırıda herhangi bir uyarının yapılmamış olması akla El Kaide’yi getirdi. İspanya’da tren istasyonuna saldırıyı üslenen El Kaide için Londra 11 Eylül’den bu yana saldırı merkeziydi…


IRA’ya yakın bir kaynak, Fransız haber ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada, IRA militanlarının Londra’daki patlamalarla hiçbir ilgisi bulunmadığını belirtirken, IRA’nın siyasi kanadı Sinn Fein resmi açıklamasında, kurbanlara başsağlığı ve yakınlarına sabır diledi.


El Kaide bağlantılı ‘Gizli Örgüt’ adlı grubun salıdrıyı üslendiği ve İtalya, Danimarka’ya da Irak ile Afganistan’daki askerlerini çekme uyarısında bulunduğunu ajanslar duyurdu.


KALABALIK SAAT SEÇİLDİ


Merkez Londra’da işe gidiş saati 8.50’de Liverpool St ve Aldgate East, King’s Cross ve  Russell Square ve Edgware Road metro istasyonları ile Merkez Londra’daki Woburn Square otobüs durağında 4 patlama meydana geldi. Saldırının toplu ulaşımın kalabalık saatinde yapılması ölü ve yaralı sayısını artırdı…


Saldırganların sivil kitleyi hedef almalarından halkta korku ve panik yaratmayı, trafik ve yönetim boşluğu doğurmayı planladıklarını düşündürdü.

782050cookie-checkIRA’nın politik kanadından başsağlığı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.