İsrail’e “yok” denilen ihracata kısıtlama

İsrail’in Filistin’de yaşattığı insanlık dramına iktidarın sessiz kalması vatandaşların büyük tepkisine yol açtı. Bu tepki sandıklara da yansıdı. Pek çok seçmen AKP’nin İsrail politikaları nedeniyle sandığa gitmedi. Tepkilerin ardından Ticaret Bakanlığı, İsrail ile olan ihracata kısıtlama getirildiğini duyurdu. Kısıtlamaya ilk yorum Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan geldi. Demirtaş, iki soru yöneltti.

İsrail, Gazze’ye ekim ayından bu yana saldırılarını sürdürüyor. Devam eden savaşta 15 bini aşkın Filistinli hayatını kaybetti, 1 milyon Gazzeli ise yerinden edildi.

İsrail Gazze’ye saldırılarını sürdürürken Türkiye’nin ‘göstermelik’ açıklamalar, savaşı kınaması dışında somut adımlar atmaması tepki çekmişti. Pek çok vatandaş ise bu tepkisini 31 Mart Yerel Seçimleri’nde sandığa gitmeyerek gösterdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün yaptığı açıklamayla “İsrail’in Türkiye’nin Gazze’ye havadan yardım ulaştırma talebini reddettiğini” vurgulayarak İsrail’e karşı yeni tedbirler uygulama kararı alındığını açıklamıştı.

Ticaret Bakanlığı ise bugün bir açıklamaya yayımlayarak 54 ürün grubunda İsrail’e ihracat kısıtlaması getirildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada “Kararın gerekleri Bakanlıkça derhal yürütülecektir. İsrail, Gazze’de derhal ateşkes ilan edene ve yeterli miktarda, kesintisiz yardıma izin verinceye kadar belirlenen kısıtlamalar yürürlükte kalacaktır” ifadelerine yer verildi

ÖZGÜR DEMİRTAŞ’IN YORUMU

Türkiye’nin İsrail ile ticaret kısıtlamasına ilk yorum Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan geldi.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak “Geçti Bor’un Pazarı,
Sür Eşeği Niğde’ye…” dedi.

Ticaret Bakanlığı’nın İsrail ile ticareti kısıtlama açıklamasını alıntılayan Özgür Demirtaş, iktidara iki soru yöneltti. Demirtaş’ın paylaşımı şöyle:

“İki sorum var:
1) Hani Ticaret Yoktu?
2) 30 Bin Can gittikten sonra mı?”

2769970cookie-checkİsrail’e “yok” denilen ihracata kısıtlama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.