İsveçli-Kürt bağımsız milletvekili: İsveç Türkiye’ye iade ettiği dört kişinin kim olduğunu açıklamalı

İsveçli-Kürt bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh, İsveç’in NATO üyeliği önündeki vetosunun kaldırılmasının ardından Stockholm’un Türkiye’ye 4 kişiyi iade ettiğini açıkladı.

İsveçli-Kürt bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh, Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliği önündeki vetosunu kaldırmasının ardından 4 kişiyi iade ettiğini açıkladı. Kakabaveh, İsveç hükümetinden teslim edilenlerin kimliklerini açıklamasını istedi.

Kakabaveh, Kürtçe yayın yapan rudaw.net’e canlı bağlandı. Bianet’in aktardığına göre “İsveç hükümetinin Türkiye’nin isteklerini yerine getirmesine karşıyım ve bu konuda belli baskılarım da oldu diyen Kakabaveh “Listedekiler IŞİD’e karşı dünyayı kurtarmak için savaşan kişiler, IŞİD tarafından öldürülme, işkence ve cezaevlerine atılma korkusuyla korkusuyla İsveç’e geldiler.” diye konuştu.

“Aralarında Türkler bile var ve bunlardan dördünü gazeteci olarak tanıyorum. Biri Ermeni soykırımı üzerine yazdı, diğerlerinin de Erdoğan’a karşı yazıları var. Erdoğan’ın listesine göre ben de teröristim” diyen Kakabaveh, “Sığınma hakkını henüz alamamış ve suçlanan insanların haklarının korunması amacıyla Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne bu konuyu gündemlerine almaları için mektuplar gönderdiğini” vurguluyor.

İsveç hükümetinin 4 kişiyi Türkiye’ye teslim ettiğini ve iade sürecinin bilfiil başlatıldığını belirten Kakabaveh, “İsveç Adalet Bakanlığı’nın ‘teslim edilenlerin liste ile alakası’ olmadığına yönelik açıklamasına inanmadığını” söyledi. Söylenenler doğruysa teslim edilenlerin “neden daha önce teslim edilmediklerini” sorgulayan Kakabaveh, İsveç hükümetinin teslim edilenlerin isimlerini açıklaması gerektiğinde ısrarlı. EVRENSEL

2622110cookie-checkİsveçli-Kürt bağımsız milletvekili: İsveç Türkiye’ye iade ettiği dört kişinin kim olduğunu açıklamalı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.