Kadınlardan ‘artık dur demenin zamanı’

Van’da bir kahvaltı salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan VAKAD Başkanı Zozan Özgökçe, derneğin kurulduğu günden bu yana Van ve çevresinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiğini söyledi.


Derneğin etkin çalışması sonucunda Van’da olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi’nde de kadına yönelik şiddeti görünür kıldıklarını belirten Özgökçe, Muş, Bitlis, Hakkari, Ağrı ve Şırnak’taki kadınların da derneğe müracaat ettiğini bildirdi.


Özgökçe, dernek olarak, Doğu Anadolu Bölgesi’nde kadın örgütlenmesinin bulunmadığını saptadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:


“Derneğimiz bölgede diyalog halinde olduğu kadınlara ihtiyaçları olan teknik ve ekonomik desteği vermek üzere (Artık Dur Demenin Zamanı Geldi) konulu bir proje hazırlamıştır. Yaşam Kadın Kültür Çevre ve İşletme Kooperatifi, Filmor Kadın Kooperatifi ile Kadın İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği, 18 aylık olan projemizin ortakları olarak çalışma yürüteceklerdir.”


Bu projeyle kadın örgütlenmesini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini anlatan Özgökçe, Van’da da insan hakları eğitimleri vererek, örgütlü, duyarlı ve bilinçli kadın sayısını arttırmayı hedeflediklerini vurguladı.


 


 


 

1047090cookie-checkKadınlardan ‘artık dur demenin zamanı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.