Kaldırımda Arapça dersi

Milano belediyesinin geçtiğimiz hafta okulların açılmasına beş gün kala Milano’daki Arap okulunu kapatmasının ardından hararetlenen tartışma giderek büyüyor. Komünist partiler kararı terör paranoyası olarak niteleyip karşı çıkıyor.

Bu sabah Milano’da Quaranta caddesindeki okulun önünde öğrenciler ve velilerin katılımıyla düzenlenen protestoda “kimliğimizi unutmak istemiyoruz” diyen Arap öğrenciler kaldırımda ders yaptı. Veliler, Arap okuluna Milano’da yeni bir bina gösterilene kadar dersleri kaldırımda yapacaklarını açıkladı.

Okulda görevli öğretmenlerden biri yaptığı açıklamada velilerin çocuklarını Kahire’ye göndermek istediğini ve bu kararın elbette çok da kolay olmadığına dikkat çekerek şöyle konuştu, “Kahire’de nasıl ki Fransız, İngiliz liseleri mevcut, İtalya’da bir Arap okulu neden olmasın? Çocuklarımız Arap kültürü ve dilini unutmamalı. Biz İtalyanca’ya karşı değiliz ama bu durumda İtalyanca ve Arapça dillerinde eğitimin devam edeceği yeni bir okul binasına acilen ihtiyacımız var”.

İLGİLİ HABER: Milano belediyesi Arap okulunu kapattı

1114570cookie-checkKaldırımda Arapça dersi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.