Kaşlılar Büyük Anadolu Yürüyüşüne hazır

Kaş’ta bir toplantı düzenleyen Anadolu’yu Vermeyeceğiz hareketi gönüllüleri, Nisan ayı ortalarında başlayacak ve 40 gün 40 gece sürecek olan Büyük Anadolu Yürüyüşü başlıklı organizsayonun hazırlıklarının ülkenin dört bir yanında sürdüğü belirttiler. Kaş Kültür Evi’nde gerçekleşen toplantıya, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Eriş, Kaş’ın Çukurbağ ve Kemer köyü muhtarlarıyla Kaş Çevre Platformu üyesi çok sayıda doğasever katıldı.

ANADOLU’NUN DERELERİ BORULARA HAPSEDİLDİ

Toplantıda bölge halkının tepkisini çeken HES’ler hakkında maket üzerinde bir sunum yapan Doğa Derneği Başkanı Güven Eken, Anadolu derelerinin tamamına yakınının üstüne hidroelektrik santral (HES) yapılması amacıyla şirketlere satıldığını söyledi. Sayısı 2000’in üzerinde olan bu santrallerin hayata geçirilmesi durumunda Anadolu’da akan tüm derelerin borular ya da tünellere hapsedilmiş olacağını vurgulayan Eken, “ya sınır tanımayan tüketim alışkanlıklarımızı sürdürerek, doğayla birlikte kendimizi de yok edeceğiz ya da onunla uyumlu bir yaşamı seçeceğiz” diye konuştu.

ANADOLU İÇİN 40 GÜN 40 GECE YÜRÜYECEKLER

Anadolu’nun milyonlarca yıllık birikiminin hızla yokedildiğine işaret eden Eken, Nisan ayı itibariyle vadilerden, köylerden, kasaba ve şehirlerden yola çıkarak başlatacakları Büyük Anadolu Yürüyüşünü, 40 gün 40 gece yol alacak kervanlar halinde Ankara’da noktalayacaklarını söyledi. “Taleplerimiz yerine getirilene kadar geri dönmüyoruz” diyen Eken, “doğanın hassas dengesini korumanın, insan olarak vicdani sorumluluğumuz olduğunu düşününen herkesi bu hareketi desteklemeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

KAŞLILAR’DAN BÜYÜK YÜRÜYÜŞE DESTEK

Toplantının ardından, Türkiye’nin dört bir yanındaki HES projelerinin etkilerini yerel halkın anlatımıyla aktaran Anadolu’nun İsyanı adlı belgesel filmin gösterimi yapılırken, Büyük Anadolu Yürüyüşü’ne Kaş ve köylerinden de katılma kararı alındı.

1523180cookie-checkKaşlılar Büyük Anadolu Yürüyüşüne hazır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.