Karadeniz’de petrol umudu

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Brezilya Milli Petrol Şirketi PETROBRAS ortaklığında, dünyanın en gelişmiş petrol platformlarından biri olan ”Leiv Eiriksson”un Karadeniz’de yapacağı ultra derin-deniz sondaj operasyonlarına ilişkin ön hazırlıklar yapılıyor.

u kapsamda Sinop’a getirilerek Sinop Limanının yaklaşık 2 mil açığında konuşlandırılan Leiv Eiriksson’da, seyir sırasında gerekli nedenlerle sökülen 4 pervaneden 2’si ile kulenin montaj çalışmaları sürüyor.

latformun 122.2 metre ile en yüksek kısmını oluşturan kule ve diğer aksamların 45 günlük program dahilinde montajının tamamlanmasının planlandığını belirten yetkililer, bunun da şubat ayının ortalarını bulması anlamına geldiğini söylediler.

inop Valisi M. Hakan Güvençer, Petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına montajın ardından başlanacağını belirterek, ”Montajların 45 içinde tamamlanması planlandı. Daha sonra arama çalışmaları başlayacak” dedi.

6 ay içinde ilk kuyunun açılacağını ifade eden Güvençer, ”Eğer olumlu netice alınırsa belirlenen noktalarda sondaja devam edilecek. Bulunan petrolün işletmeye açılması için teknik ilgililer 6 ile 7 yıl rezerv edileceğini açıkladı. Biz merakla, heyecanla ve dualarımızla bu çalışmaların Türkiye adına neticelenmesini diliyoruz” diye konuştu.

1074760cookie-checkKaradeniz’de petrol umudu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.